Verslag: ZOB 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-4)

Verslag: ZOB 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-4)

De wedstrijd tussen thuisploeg ZOB en de bezoekers Blauw-Wit Beursbengels kende in de eerste helft wel een paar hoogtepunten. In de openingsfase was de eerste mogelijkheid voor BLWBB, een prima voorzet van Mickey Wever scheerde voorlangs, zonder dat een andere aanvaller van de bezoekers zijn voet er tegenaan kon zetten. Ook de thuisploeg kwam tot een aardige poging, maar keeper Youssef Abdallaoui wist de, in potentie gevaarlijke, voorzet te onderbreken, waarna de verdediging verder opruiming hield.

Na ongeveer twintig minuten werd Erwin Smajic aan de buitenkant aangespeeld. Zijn dribbel naar binnen leek kansloos te eindigen, maar via de kluts kreeg hij de bal mee en vuurde van dichtbij op doel. Keeper Bjorn Huisman van de thuisploeg kon de ingeschoten bal niet houden en verdediger Giovanni Boezerman was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te tikken. ZOB bleef in het vervolg moeite houden om het de verdediging van de bezoekers lastig te maken. De spaarzame keren dat ZOB wel enigszins dreigend werd kon de uiterst betrouwbare doelman Abdallaoui van BLWBB resoluut ingrijpen. Ook BLWBB bleef uiterst slordig met kansen omgaan. Na een fraaie aanval kon gelegenheidsspits Myrisk Asiamah alleen op doel afstormen, maar zijn schuiver langs de keeper verdween ook langs buitenkant paal.

Na rust werd een feller ZOB verwacht. De plannen waren er wel, maar al binnen 2 minuten wisten de Blauw-Witte Bengels de score te verdubbelen. Een combinatie aan de buitenkant gaf Mickey Wever de gelegenheid om een voorzet af te leveren. Bij de tweede paal troefde Asiamah overtuigend een verdediger af bij een kopduel, wat de 0-2 betekende. ZOB probeerde wel de bakens te verzetten maar na een kwartiertje in de tweede helft slalomde Smajic langs een paar verdedigers en schoot de bal vervolgens perfect in de winkelhaak.

Deze treffer gaf de thuisploeg nogmaals een gevoelige dreun en zij waren rijp voor de verdere sloop. Dat wil niet zeggen dat zij aanvallend niks konden uitrichten, maar uitblinkende doelman Abdallaoui gaf geen krimp. Een kwartier voor tijd wist middenvelder Rainer Sion een wervelende aanval even wervelend af te ronden. De vele wisselingen aan beide kanten zorgden in de slotfase wel voor een rommelig slot. ZOB slaagde er in om de eer te redden. Colin Coenderman schoot diagonaal in de verre hoek, waarbij zelfs doelman Abdallaoui kansloos was.

Al met al een dik verdiende overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels. Zij hebben vandaag echt als team gepresteerd en uitstekend geprofiteerd van de ruimte die de thuisploeg weggaf.

A.s.v Blauw-Wit