Verslag: ZCFC 1 – BLWBB 1, uitslag 1-6 (1-3)

Verslag: ZCFC 1 – BLWBB 1, uitslag 1-6 (1-3)

Al snel werd zaterdag duidelijk dat Blauw-Wit Beursbengels van zins was om de tegenvallende wedstrijd van vorige week (2-3 tegen Wartburgia) te doen vergeten. Thuisploeg ZCFC werd prima voetballend naar achteren gedrukt. Na een kwartier spelen was het raak voor de bezoekers. Damian Menzo stuurde Zion Linger de diepte in en zijn breedtebal werd op waarde geschat door de goed meegelopen Hicham Aklalouch. De daaropvolgende fase hadden de Blauw-Witte Bengels wel kansjes (o.a. een bal op de paal van Linger), maar alle andere mogelijkheden leidden voorlopig nog niet tot meer treffers. In de 25ste minuut werd zelfs de gelijkmaker gescoord door de thuisploeg. Een fout ingeschatte lange bal viel zo maar voor de voeten van linkerspits Ruben Wooldrik. Keeper Khalid Khalifa redde fraai, maar de rebound was toch een prooi voor Wooldrik . Met een fraaie boog kopbal, over de graaiende handen van Khalifa, werd toch de gelijkmaker gescoord. De toevalstreffer was voor Blauw-Wit Beursbengels het sein om met nog meer energie de aanval te zoeken. De ene na de andere fraaie combinatie werd op de mat gelegd. Na een klein half uur bezweek ZCFC onder de druk en was wederom Aklalouch de doelpuntenmaker. Een diepe bal van achteruit werd door hem in het strafschopgebied kundig gecontroleerd, waarna een verdediger en de keeper kansloos werden gelaten met een schuiver in de verre hoek. In de 40ste minuut wist Aklalouch zelfs met zijn derde treffer de 1-3 tot ruststand te verklaren. Ditmaal was spits Menzo de aangever.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Nadat eerst Gino Piqué een listige lob via de paal naast zag stuiteren, was het in de 55ster minuut Jerghinio Sahadewsing die een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de 1-4 kon scoren. Zijn vrije trap was van grote schoonheid en knetterde via onderkant lat in het doel. Het verzet van de thuisploeg was nu wel gebroken. Het was ook het sein voor trainer Reda Achkari om wat wisselspelers minuten te laten maken. Hattrick scorer Aklalouch, licht aangeslagen, werd o.a. vervangen door Davey de Witte. Helaas was voor de Witte, die zijn eerste minuten in een jaar mocht maken, de vreugde van korte duur. Hij moest al na 10 minuten geblesseerd ook uitvallen na een ongelukkige botsing. Nadat vervolgens Blauw-Wit Beursbengels doorging met kansen creëren, was zichtbaar dat ZCFC was murw gespeeld. Dat de stand in de laatste 10 minuten werd opgevoerd naar 1-6 was totaal niet verrassend te noemen. Spits Menzo kon profiteren van een foutje van, de overigens prima keepende, Remco van Dijk van de gastheren en eenvoudig de 1-5 binnen te tikken. In de slotminuut werd de eindstand bepaald door invaller Mohammed Moufid. Op de rand van het strafschopgebied werd hij, nadat de hele defensie inclusief keeper werd uitgespeeld, in staat gesteld de bal met een geplaatst schot in de hoek te plaatsen.
Voor de Bengels natuurlijk een prachtige opsteker, te meer dat deze overwinning tot stand kwam met avontuurlijk voetbal. Technische vaardigheden en bijzondere combinaties waren de oorzaak dat de thuisploeg geen enkel uitzicht had op een enigszins redelijk resultaat.

A.s.v Blauw-Wit