Verslag: Zandvoort 1 – BLWBB 1 (Uitslag 2-0)

Verslag: Zandvoort 1 – BLWBB 1 (Uitslag 2-0)

Verdiende overwinning Zandvoort op bloedeloos Blauw-Wit Beursbengels.

Blauw-Wit Beursbengels heeft vandaag een inspiratieloze, met als gevolg dus een bedroevende wedstrijd afgeleverd tegen het wel met volle kracht spelende Zandvoort. Op keeper Youssef el Abdallaoui na, hij redde weer diverse malen op uitzonderlijke wijze, zat er bijna geen enkele andere speler van de bezoekers in de wedstrijd. Omdat ook Zandvoort in de eerste helft geen productieve bui had, was de 0-0 bij rust voor niemand een verrassing.
De tweede helft startte de thuisploeg wederom veel en veel feller dan de bezoekers. In de 55ste minuut gebeurde dan eindelijk waar de toeschouwers al steeds op zat te wachten. Een breedtebal (bij de pupillen leer je al om dat nooit te doen) werd onderschept en vervolgens werd direct invaller Rayan Lammers de diepte ingestuurd. Hij was eerder bij de bal dan de verdediging en wist ook doelman el Abdallaoui te verschalken. Op dat moment een volkomen verdiende voorsprong. Vijf minuten later werd wederom lichtzinnig gedrag van het middenveld van Blauw-Wit Beursbengels afgestraft. Slechts door een overtreding te maken kon een doelpunt worden voorkomen. Een penalty was het gevolg. El Abdallaoui zat in de goede hoek, maar het schot van Nigel Castien was te hard en daardoor onhoudbaar. In het laatste half uur probeerden de Bengels de wedstrijd te kantelen. Het leverde enkele (grote) mogelijkheden op, maar ook deze keren ontbrak de overtuiging, zoals al de gehele wedstrijd bij de aanvallers. Omdat ook Zandvoort niet meer wist te profiteren van de geboden ruimte was de 2-0 ook de einduitslag. Al met al een verdiende overwinning voor de spelers van Zandvoort, die kennelijk wel de broodnodige energie in de wedstrijd wilden stoppen.
Het enige hoogtepunt voor uw verslaggever was vandaag de komst van 2 oude “beursknarren”. Dick Toorenent en Eggie Poster, beiden woonachtig in de kustplaats, hadden namelijk besloten om de wedstrijd te bezoeken. De herinneringen en anekdotes gaven weer warme gevoelens voor het rijke verleden van (een deel) van de club.

A.s.v Blauw-Wit