Wist u dat….

Kerst 2019 weer voorbij is. Prachtige dagen gehad, met als hoogtepunt de Blauw-Wit Beursbengel coqtail. Een groot succes. Bijna de 100 liter gehaald. Deze proeverij is gelukkig nog niet voorbij. Wat zou u zeggen van een overheerlijke Blauw-Wit Beursbengel appelflap. Voor de liefhebber hier het recept. Men neme 600 gram goudrenetten, 50 cc Likeur 43, 1 theelepel kaneel, 50 gram rietsuiker, 10 plakjes bladerdeeg en 20 gram rozijnen.

Schil de appels en snij ze fijn van structuur en wel ze samen met de rozijnen voor 1 uur, daarna in een hete koekenpan aanzetten en flamberen. Ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Doe het mengsel van de koekenpan in een schaal en meng dit samen met het rietsuiker. Verdeel met een lepel op een halve bladerdeeg het mengsel en vouw het dicht als een driehoek. Strijk af met likeur 43 en strooi er rietsuiker over. Herhaal deze zodat alle 10 de flappen klaar zijn. Bak deze appelflappen af in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 minuten. Voila de Blauw-Wit Beursbengel appelflap is geboren. Wedden dat als u deze proeft u direct al zal wensen dat oud en nieuw 2020-2021 begint. Ik wens u allen een gelukkig maar vooral een lekker 2020.

Dick Hagen