Verslag: Wartburgia 1 – BLWBB 1, uitslag 1-2 (1-2)

Wat kan de ene wedstrijd toch verschillen van de andere. Vorige week hadden de bezoekers een totale offday, wat uitmondde in een 1-3 nederlaag tegen middenmoter Pancratius. Vandaag moest men dus aan de bak tegen koploper Wartburgia, soeverein aan de leiding na 15 wedstrijden, met 14 overwinningen en 1 gelijkspel.

Wellicht dat het Blauw-Wit inspireerde, want de gehele eerste helft was men voetballend misschien wel beter. Al vlug in de wedstrijd zag het er naar uit dat het een levendig duel zou worden. In de eerste minuten namelijk kansen voor de thuisploeg en de bezoekers. De vlotte aanvallen werden echter op het laatste moment, door beiden, verprutst na een onnauwkeurige laatste pas. Wartburgia kwam na 21 minuten op een 1-0 voorsprong. Even niet opletten in de verdediging gaf Daan Teurlings de mogelijkheid om op keeper Khalid Khalifa af te stevenen.

Voor de doelman bleef hij erg kalm, waarna een strakke schuiver langs doelman voldoende was om op voorsprong te komen. Blauw-Wit had echter onmiddellijk een antwoord klaar. Zion Linger wist een duel te winnen en zijn listige pas werd door aanvoerder Serginio Eijken op waarde geschat. Eijken bleef namelijk net zo koel als even te voren zijn collega aan de andere kant, want ook zijn strakke schuiver was de keeper, Tim Stam, te machtig. De 1-1 was conform de wedstrijdverhouding.

Vlak voor rust wist Blauw Wit op 1-2 te komen. Serghinio Sahadewsing wist door de verdediging te slalommen en ondanks een vervelende tackle wist hij toch de bal in de verre hoek te plaatsen. Wartburgia zette nog even aan, maar was niet in staat om nog een keer toe te slaan.

Na rust werd de wedstrijd wat minder van niveau. Beide teams waren in eerste instantie niet meer in staat om echt gevaarlijke situaties te creëren. Na een kwartier in de tweede helft leek de 2-2 toch in de maak.

De doorgebroken spits van Wartburgia zag zijn lob over Khalifa echter net langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. In het vervolg hadden de gasten weer kansjes, maar deze konden ook niet worden benut. Blauw-Wit moest noodgedwongen enkele wissels toepassen. Dat was voor hen vervelend, want door omstandigheden zaten er slechts wisselspelers op de bank die eigenlijk in dit seizoen nog geen wedstrijd in de benen hadden. In de slotfase was het vrouw en kinderen eerst en zette Wartburgia ongelofelijke druk.

De defensie van de bezoekers leek enkele malen te bezwijken, maar enkele dotten van kansen werden in de absolute slotfase niet in een gelijkmaker omgezet. Daarmee kwam een eind aan de ongeslagen status van Wartburgia. De voorsprong is echter dermate groot dat men niet nerveus zal worden. Blauw-Wit zal tevreden zijn. Enorme werklust (dat ontbrak er de laatste tijd nog wel eens aan), maar ook voetballend vermogen was vandaag reden voor een overwinning. Gezien de hectische slotfase gelukkig, maar over de hele wedstrijd gezien toch niet onverdiend te noemen.

A.s.v Blauw-Wit