Verslag: VVC 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (2-0)

Verslag: VVC 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (2-0)

Het verslag verderop is afkomstig van de website van VVC.

Naar onze mening is dit verslag, zeker wat betreft de eerste helft, niet echt conform onze beleving. Uw verslaggever heeft deze eerste helft namelijk een dominant Blauw-Wit Beursbengels gezien.
De laatste pas was echter steeds niet nauwkeurig en vlak voor rust redde de keeper schitterend op een uitgespeelde kans voor Hansie Weehuizen. VVC loerde op de counter en dat, dat moeten we wel toegeven, oogde misschien gevaarlijker. Na een kwartier in de tweede helft scoorde de thuisploeg.

Een treffer zoals wij eerder dit seizoen hebben gezien. Een lange bal over de verdediging, een strakke voorzet en de spits eenvoudig binnentikken. Even later al de 2-0, waarna wij de koppies eigenlijk lieten hangen. Wanhopig, en dus zonder rustig veldspel, probeerden we de aansluiting te krijgen. Helaas bleven alle inspanningen zonder resultaat.

Na afloop natuurlijk behoorlijke onvrede. Begrijpelijk, maar anderzijds moeten de spelers ook de hand in eigen boezem steken. De kwaliteiten die onze spelers zichzelf aanmeten moeten toch enigermate voldoende zijn om tot betere resultaten te komen.

Bij onderstaand verslag op de website van VVC staan ook de nodige foto’s van fotograaf Jan Klootwijk

De eerste echte test dit seizoen, want zonder enige tegenstander tot nu toe te kort te doen, weten we met Blauw-Wit/Beursbengels (BB) een meer dan lastige tegenstander te moeten bestrijden. Uit vorig seizoen nipt gewonnen en thuis vlak voor het sluiten van het seizoen verloren, beloofde in ieder geval spanning middag.

Vooraf gewezen op het belang van deze wedstrijd. BB had namelijk al 6 verliespunten (VEW en Kagia verloren) en zou met een eventuele nederlaag even afhaken. Daarnaast blijft onze doelstelling onveranderd en moet de prestatieboog gespannen blijven in deze toch wel vreemde competitie.
Een prachtig najaarszonnetje verwelkomde de gladiatoren, onder toeziend oog van de jonge – maar naar zou blijken – prima fluitende scheidsrechter Primowees.

Beide ploegen begonnen aftastend, niet vreemd gezien het belang van de wedstrijd. In de 7e minuut het eerste wapenfeit. Een corner van links werd door Menno prima voor het doel geslingerd en de mistastende keeper werd verschalkt door Elroy. Helaas had de leidsman een aanvallende fout geconstateerd en bleef het dus 0-0.

In de 20e minuut had VVC de score moeten openen, maar de door Kevin prima diep gestuurde Darius gaf te scherp en te hard voor de inlopende Menno. Ene later kopte Kevin de bal uit een voorzet van Menno net naast. Diezelfde Menno claimde even later een penalty toen hij na een prima actie niet verder kon en hardhandig in aanraking kwam met onze – overigens prachtige – grasmat op het hoofdveld. Even later dachten we echt aan drie keer scheepsrecht, maar de ingeschoten bal van Jasper werd als niet opzettelijk hands beoordeeld door de scheidsrechter.

Zo brak de rust aan met een beter VVC met enkele redelijke doelpogingen, terwijl Thierry eigenlijk maar één keer echt handelend hoefde op te treden.
De tweede helft kwam VVC ongewijzigd en direct agressief uit de startblokken. Darius kreeg gelijk veel ruimte, maar wist er geen goed vervolg aan te geven. Na een kwartier werd het geduld beloond en was het Jasper die Menno links de hoek in stuurde. Zijn voorzet op maat kon uitstekend binnengelopen worden door Darius en de voorsprong was een feit.

BB was de klap nog niet helemaal te boven, of de bal lag opnieuw achter hun keeper. Dit keer was het Darius die na het prima uitkappen van een verdediger de bal breed legde en de overigens niet geheel fitte Jasper, in staat stelde de 2-0 binnen te schieten.

De schade had nog groter kunnen zijn voor BB, als Wouter luttele minuten erna niet gefaald had, oog in oog met de keeper. Ondanks het inbrengen van nog wat verse krachten tegen inmiddels 10 Amsterdammers, slaagde VVC er niet meer in de score verder te verhogen.

De kansen waren er zeker, maar vooral het feit dat de organisatie achterin goed werd bewaakt en we niet tegen een tegentreffer aan liepen, was een even zo groot pluspunt als de uiteindelijk zakelijke 2 – 0 overwinning.

Al met al dus een prima resultaat, waar door niets en niemand iets op af te dingen viel. Volgende week naar IJmuiden, hetgeen waarschijnlijk een iets ander potje zal worden. In ieder geval een droomstart voor VVC dit seizoen en nu zorgen dat de vorm met de wedstrijd gaat groeien!

A.s.v Blauw-Wit