VVC 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 2-4)

VVC 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 2-4)

Uw verslaggever was afgelopen zaterdag verhinderd. Onderstaand verslag komt van de website van VVC.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de nr. 4 van de competitie, in de wetenschap dat we bij winst goede zaken konden doen voor de 3de periode en dat we het gat van 12 punten konden uitbreiden naar 15 punten op BWB. Met deze wetenschap zouden we met een lekker gevoel de laatste 5 wedstrijden kunnen gaan spelen en ons gaan voor bereiden op een eventuele nacompetitie. Onder goede weersomstandigheden en een goede publieke opkomst kon er eigenlijk niets meer fout gaan. Maar BWB staat niet voor niks 4de en heeft in de laatste competitie rondes zich aardig hersteld van het slechte presteren in de eerste competitie helft, BWB startte anders als dat de trainers verwacht hadden waardoor er bij VVC in de eerste minuten wat desoriëntatie was, een aantal spelers waren zoekende naar hun positie evenals de scheidsrechter die in de 7de minuut een hoekschop wist te vertalen in een ingooi, maar wij hebben Jarno en voor hem maakt het niet uit, hij legt de bal net zo makkelijk op de stip als dat een ander een hoekschop neemt en juist vanuit deze ingooi door Jarno die feilloos Kevin wist te bereiken die door kopte op de inlopende Tom en deze hoefde alleen maar te knikken zodat de 1-0 al vroeg in de wedstrijd op het scorebord stond. Dat BWB een goed team heeft wisten we al vanuit de uitwedstrijd we moesten daarom alert blijven, zij werden steeds gevaarlijker en melden zich steeds meer bij het doel van Thierry maar deze wist in alle rust de ballen te pakken zonder zich erg druk te hoeven maken. Maar in de 14 de minuut bij balverovering door Ryan en Rezgar verloor de laatste de bal waardoor de spits door het centrum door kon lopen om zo de 1-1 te laten optekenen. De wedstrijd werd iets grimmiger de spelers van BWB gingen op het randje spelen met als gevolg dat de nr. 6 van BWB met gestrekt been( alleen maar een gele kaart) in kwam op Kevin die na het nog een paar minuten geprobeerd te hebben in 25ste minuut vervangen moest worden door Stef. Kort hierna werd ook Ruben die de linksbuiten van BWB aardig in zijn zak had zitten ook nog eens gemeen geraakt, ook nu deed onze scheidsrechter van vandaag weinig en liet zich een beetje als softie gelden, want ook hier had daad krachtiger tegen opgetreden moeten worden, helaas gebeurde dit niet. BWB wist tussen de 30ste en de 40ste minuut een aantal keren met snelheid over de vleugels aan te vallen met als gevolg in de 38ste minuut een scoringskans van de linksbuiten die door de al eerder genoemde matig fluitende scheidsrechter werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Kort hierna werd Mathijs via Stef gelanceerd over de linker vleugel maar in zijn ijver kon hij de bal niet goed onder controle krijgen, maar wist wel een hoekschop te forceren, deze werd indraaiend genomen door Darius die bij de tweede paal Stef vond en hij zo vlak voor rust de 2-1 onhoudbaar voor de keper binnen kopte, en hiermee dan ook de rust stand was opgetekend.

In de rust werd door de trainer de ploeg nogmaals op scherp gezet met de waarschuwing dat we er nog niet waren en dat de tweede helft best weleens pittig kon worden. In de deze helft werd Donny ingebracht voor Tim die in de eerste helft ongelukkig in botsing was gekomen met Mathijs, en helaas niet verder kon, VVC probeerde zoals besproken BWB onder druk zetten wat ook aardig lukte want hierdoor kregen we diverse kansen, vooral Darius en Menno waren dichtbij de 3-1 maar helaas tot die stand kwam het niet want in de 65ste minuut wist BWB na een scrimmage terug te komen in de wedstrijd tot 2-2.
BWB deed hier nog niks mee want wij bleven nog kansen creëren zoals Jarno vanuit een corner genomen door Darius hoog boven iedereen uitkwam, maar jammer genoeg de bal niet de goede richting mee kon geven waardoor het 2-2 bleef, zo ook een Menno die met prachtige bal van Darius met volley de keper probeerde te verrassen maar ook deze kans ging voorbij. In de 78ste minuut wist Darius goed over de rechterflank door te komen maar had niet voldoende overzicht om de bal voor te geven op Menno en koos voor zijn eigen mogelijkheid die helaas strandde in het zijnet. Blijkbaar rook BWB kans op een succesje want zij gingen de druk op onze verdediging opvoeren en dit resulteerde dan ook in diverse schoten die door Thierry vakkundig werden gevangen en omgezet in spelhervattingen, maar helaas een aantal spelers missen dan de scherpte om de bal dan in de ploeg te houden. “Want zoals de deze week overleden legende en beste speler aller tijde heeft gezegd als wij de bal hebben kan de tegenstander niet scoren”. Hieruit blijkt ook het kwaliteitsverschil met de spelers van BWB die het spel volwassener en slimmer spelen en zodoende steeds meer kansen kregen VVC kon nog stand houden tot de 89ste minuut want in deze fase verslikte de verdediging zich in de spits van BWB die feilloos het doel wist te vinden voor de 2-3.
VVC was verslagen met nog 2 minuten op de klok lieten een aantal spelers het koppie hangen wat dan ook in de 91ste minuut in de 2-4 resulteerde, vanuit een lage schuiver werd de bal langs de paal onhoudbaar voor Thierry in geschoten. Hiermee was de eindstand van 2-4 gerealiseerd. Complimenten aan de spelers van VVC ondanks het harde werken moesten we vandaag onze meerdere erkennen in Blauw Wit Beursbengels.
Jammer genoeg verdient het volgende geen compliment; er moesten namelijk zo nodig een aantal spelers en club mensen van BWB na de wedstrijd nog een aantal vervelende opmerkingen maken naar diverse mensen van VVC. Een club als BWB met een rijke historie past dit niet, jammer het zal wel bij deze tijd horen. Voor een ieder geldt gauw deze wedstrijd vergeten en op naar volgende week de uitwedstrijd tegen CTO’70 om 14.30 uur in Amsterdam

Note redaktie BLWBB:

De afvaardiging van Blauw-Wit Beursbengels kan zich totaal niet vinden in het vreemde slot van de verslaggever van VVC, aangezien er na afloop nog reuze gezellig is gesproken met bestuur en begeleiding van VVC.

A.s.v Blauw-Wit