Verslag: VVA/Spartaan 1 – BWBB 1 (Uitslag 0-4)

Verslag: VVA/Spartaan 1 – BWBB 1 (Uitslag 0-4)

De wedstrijd tegen VVA/Spartaan kende vanaf het begin een offensief Blauw-Wit Beursbengels. De ene na de andere aanval rolde op het doel van de thuisploeg af. Al in de 8ste minuut werd Zion Linger via een 1, 2tje met Mick Wever de diepte in gestuurd en voor de keeper bleef Zion ijzig kalm. Een beheerste schuiver in de verre hoek betekende 0-1. VVA probeerde wel wat terug te doen, maar alleen bij standaard situaties werd het even lastig voor ons doel. Keeper Youssef El Abdallaoui moest zelfs een schitterende redding verrichten. Hij ranselde een kopbal namelijk volledig gestrekt uit de benedenhoek.

Opgelucht en geschrokken togen we weer ten aanval en in de 20ste minuut was het de beurt aan Dennis Amankwah. Hij werd ditmaal door Hansie Weehuizen de diepte ingestuurd en met een werkelijk fenomenale uithaal verdween de bal in de verre winkelhaak. Deze 0-2 tussenstand was enigszins geruststellend, zeker gezien het toch wel povere weerwerk van de thuisploeg. Het was aan de hardwerkende, maar ongelukkig afmakende, Zion te wijten dat we niet (veel) verder uitliepen.

In een tijdsbestek van vijf minuten kreeg hij namelijk drie dotten van kansen, die hij allemaal niet wist te benutten, terwijl dat eigenlijk moeilijker was dan ze wel te maken. In blessuretijd van de eerste helft was het gelukkig wel weer raak voor Zion. Dat betekende een 0-3 voorsprong bij de rust.

Na rust kwamen we redelijk snel op 0-4 door Mick, die een snelle combinatie met Zion beheerst langs de keeper schoof. In het vervolg van de wedstrijd wisten we niet meer te scoren. Dennis was nog het dichts bij, maar zijn (vrije) schotkans eindige op de paal. De tijd voor de wissels (Etienne Olf voor Hansie en even later de dubbele wissel Raoel Darnoud en Cerezo Charmes voor Zion en Giovanni Boezerman) was voor hen te kort om nog een stempel op de wedstrijd te kunnen zetten.

Laten we hopen dat we de kansen, die vandaag een eclatant grote overwinning hadden kunnen opleveren, de volgende keer als het echt nodig is wel koelbloedig weten te benutten.

We zijn de eerstvolgende twee speeldagen vrij. Als de twee laatste wedstrijden voor de winterstop begin december (VSV Velsen uit en ASV Arsenal thuis) een overwinning opleveren, dan kunnen we met veel zelfvertrouwen toewerken naar de tweede helft van het seizoen.

A.s.v Blauw-Wit