Vlug & Vaardig 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 1-5

Vlug & Vaardig 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 1-5

Vooraf gingen we uit van een, mogelijk, lastige wedstrijd tegen het in de onderste regionen verkerende V & V.

Al heel vroeg kregen we een steuntje in de rug. Namelijk een prachtige steekpas van Tommie Janssen, waarna Zion Linger perfekt aannam en zich daarmee vrij voor de keeper zette.

Vervolgens werd de keeper door hem met een droge knal kansloos gelaten. Dat was in de 13de minuut, terwijl er daarvoor al een aantal mogelijkheden waren geweest. Onder meer een snoeiharde vrije trap van Kevin Hansen, die via de lat over het doel vloog.

In de 20ste minuut wederom een hachelijk moment voor het doel van de thuisploeg. Kevin kopte bij de 2de paal naar binnen en via zijn borst wist Zion de bal richting doel te duwen. De keeper redde op de doellijn (misschien wel daarachter, maar dat was voor de scheidsrechter niet te controleren).

Even later was het wel raak. Nu was het Kevin die Tommie met een steekpas vrij voor de doelman zette. Tommie bleef ijzig kalm en met een rustig rollertje werd de stand op 0-2 gezet. Toen weer even later de keeper enigszins mis taste bij een corner klutste de bal via het achterhoofd van Anass Dabachi in het doel. Dat was na 25 minuten een geruststellende 0-3 voorsprong.

Normaal geruststellend, want zoals we al vaker hebben gezien werd ons spel te vrijblijvend en brachten we zelf V & V weer een beetje in de wedstrijd. Schade leverde het niet op, zodat 0-3 ook de ruststand was.

De 2de helft begon met Devante Ritveld voor Zion Linger. Aanvankelijk bleef ons spel super rommelig en het was aan goed keeperswerk van doelman Bertram de Langen (en ook wel aan enige onkunde bij de aanvallers van de thuisploeg) te danken dat ze niet dichterbij konden komen. Na een kwartier leefden we weer op.

Devante werd op links de diepte ingestuurd en naar binnen stekend plaatse hij de bal in de verre hoek. 0-4. Het was dat de keeper van V & V een magneet leek te hebben, want snoeiharde inzetten van onze voorwaartsen werden in deze fase door hem allemaal onschadelijk gemaakt.

In de 65ste minuut werd Kevin Hansen gewisseld voor Sergio Ommel en even later mocht ook Giovanni Zebeda, na lang blessureleed, het veld betreden voor Cerezo Charmes. Zowel Kevin, als Cerezo waren door faire, maar stevige tackles, niet meer okselfris.

Een kwartier voor tijd kon Devante opnieuw opstomen. Nu volgde een voorzet die door Anass op waarde werd geschat, wat de 0-5 betekende. Nog feestvierend lieten we een minuut daarna verdedigend te veel ruimte, zodat een aanvaller de 1-5 kon binnenwerken.

Het laatste kwartier was een kopie van de slotfase van de eerste helft. Uiterst slordig en een beetje hautain. Het was dat doelman Bertram wel geconcentreerd was, want hij moest enkele malen handelend optreden bij voor hem verschijnende aanvallers.

Zodoende werd er wel weer een ruime overwinning binnengehaald.

Volgende week wacht ons ZSGOWMS. Een ploeg met enkele ex Bengels. Een overwinning brengt ons zeker naar de na-competitie voor een mogelijke terugkeer naar de tweede klasse. Gezien onze kwaliteiten horen we daar ook thuis, maar zijn we door ons te nonchalante spel eigenlijk zelf onze grootste tegenstander.

A.s.v Blauw-Wit