Verslag: seizoensopening BLWBB 3, door Stephan Dumas

Verslag: seizoensopening BLWBB 3, door Stephan Dumas

Moeizame, maar ongeslagen start voor FC Blauw-Wit Beursbengels 3

Het nieuwe seizoen is voor de kampioenen van Blauw-Wit Beursbengels 3 wat moeizaam gestart. Door vele blessures is het bij elkaar krijgen van een voltallige wedstrijdselectie een uitdaging gebleken, maar gelukkig toch steeds weer gelukt. Uit de eerste drie competitie wedstrijden zijn 5 punten behaald en is nog geen wedstrijd verloren. Gezien de jonge en fitte teams waar we tot nu toe tegen hebben moeten spelen belooft het geen makkelijk seizoen te worden voor de kampioenen!

Het seizoen ging voor de drietjes van start tegen Amstelveen 4 op eigen hoofdveld twee weken geleden. Door een verplaatsing van de wedstrijd werd deze op een woensdag avond gespeeld. Ondanks de tegenstander een stuk jonger was ging de begin fase goed gelijk op. Beiden ploegen speelde de bal goed rond en de duels waren vors. Na ongeveer 15 minuten spelen kwam Amstelveen 4 op voorsprong uit een corner, 0-1.

Niet veel later stond het gelukkig alweer gelijk nadat Stephan de bal mooi met buitenkant voet over de koper heen schoot na een stuit van de bal die ontstond uit een geblokt schot net iets buiten de 16 mtr, 1-1. Deze goal deed ons goed, want de rest van de eerste helft waren wij de bovenliggende ploeg en kregen we een aantal grote kansen.

In de tweede helft zetten we deze lijn voort. Er werd goed gevoetbald en dat zorgde voor een aantal goede kansen voor Tommi en Simon, maar helaas troffen zij geen goal. Uiteindelijk viel de 2-1 door een goal van Stephan die een afgeketste ziekenhuisbal langs de keeper wist te tikken maar daardoor een flinke botsing met de keeper maakte.

Niet veel later was het dan ook einde wedstrijd voor hem. Amstelveen 4 gaf nog alles wat ze hadden en gooide er flink de beuk in. Dit leidde 10 minuten voor tijd tot de 2-2. Het zal toch niet! Nee gelukkig niet, want een paar minuten later gaf Jan een schitterende hoge crossbal op Tommi die dit keer de bal keihard tegen het net binnenschoot, 3-2. De eerste 3 punten en overwinning was binnen!

Voor de tweede wedstrijd moesten de drietjes met in totaal 12 man afreizen naar Zandvoort. Met de scheurende race geluiden van het naastgelegen circuit begon de wedstrijd voorspoedig. Binnen nog geen 10 minuten spelen kregen we een penalty door een opzichtige maar ongelukkige handsbal van de verdediger van Zandvoort. Tommi bleef koel en schoot deze buitenkans keurig beheerst binnen, 0-1. Dit was voor Zandvoort wel meteen een wake-up call en ze gooide er direct wat meer pit in.

We kwamen steeds meer onder druk te staan en onze verdedigers en de steeds beter wordende keeper Michael hadden het zwaar. Helaas konden zij dan ook niet voorkomen dat Zandvoort drie keer wist te scoren en het 4-1 stond. Lars deed gelukkig voor rust nog wat voor ons goed door na een mooie diepte pass vanuit het midden beheerst binnen te schieten en gingen we met 4-2 de rust in.

We wisten dat als we gewoon bleven voetballen de kansen vanzelf zouden komen en we hier niet hoefden te verliezen. Na een goede onderlinge pep-talk in de kleedkamer kwamen we gebrand weer het veld op om de achterstand recht te zetten. Tommi had dit heel letterlijk genomen want we waren nog maar een paar minuten bezig in de 2e helft en hij ging met een weergaloze Ibrahimovic solo door de verdediging heen, langs de keeper en tikte beheerst binnen, 4-3.

We waren terug in de wedstrijd en nu zou het doorbikkelen worden. Dit leidde tot halverwege de 2e helft tot een zeer fraaie gelijkmaker van wederom Tommi. Via een mooie aanval werd de bal goed door Simon breed gelegd waardoor Tommi goed binnen kon schieten. De rest van de wedstrijd was volhouden en wegpompen. Zandvoort miste nog een paar goede kansen maar uiteindelijk was dit het meest haalbaar, een verdient over de streep getrokken punt.

De derde wedstrijd van de drietjes vond dit weekend plaats in Nieuw Vennep tegen VVC. Wederom een erg jonge fitte ploeg die de warming up nog behoorlijk serieus neemt gezien de trainingsvormpjes etc. Ook dit zou geen makkelijke voetbalmiddag worden. Dirk-Jan keerde gelukkig weer terug uit de ziekenboeg maar nog steeds waren met 12 man.

Met een geïmproviseerd centraal middenveld van Jan en Stephan was het erg zoeken naar mogelijkheden om de bal goed in de ploeg te houden. VVC had dit duidelijk beter onder controle en wisten met hun snelle linksbuiten al snel goede kansen te creëren. Deze zelfde linksbuiten scoorde de 1-0 en de lange nummer 10 schoot na 20 minuten de 2-0 binnen. Wij hebben een paar kleine kansen gehad dus waren blij dat het rust was.

Na rust kwamen we met goede moed uit de kleedkamer, ook hier hoefden we niet van perse van te verliezen als we maar aan voetballen toe komen. Dit gevoel was snel weg want binnen 10 minuten in de 2e helft maakte wederom die snelle linksbuiten na een identieke actie als in de eerste helft de 3-0. Er volgende in die fase zelfs nog veel meer kansen voor VVC maar een wederom zeer sterk keepende Michael en een paar ballen die via Chris van de doellijn werden gehaald voorkwam een afstraffing.

Met nog 25 minuten op de klok en een 3-0 achterstand kwam ineens de ommekeer. Via een terecht gegeven penalty maakte Tommi de 3-1 en een paar minuten later scoorde Stephan de 3-2. Een mooie diepte bal van Niels zorgde dat Stephan randje buitenspel de bal mooi over de uitstormende keeper kon plaatsen. Nu waren we on fire en geloofden in meer. Er werd ineens goed gevoetbald en VVC wist even niet wat ze overkwam. Als bekroning maakten we zelfs de 3-3 en was het wederom Tommi, die na een pass van Merijn de bal mooi over de keeper heen wipte. VVC zette weer een tandje bij want een gelijkspel zou voor hun echt als een verlies aanvoelen.

Na een overtreding in onze 16 mtr en een makkelijk fluitende scheidsrechter kwam er zelfs nog een penalty voor VVC. Gelukkig werd deze hard naast geschoten en wisten we toch weer een puntje over te houden aan deze wedstrijd. Wederom een mooie teamprestatie! Volgende weekend de topper tegen Roda’23 op eigen veld!

A.s.v Blauw-Wit