Verslag: Pinkstertoernooi 2016

pinkstertoernooi_2016-54

Na een voorbereiding van 8 maanden was het dan eindelijk zover. Het Pinkstertoernooi bij Blauw-Wit Beursbengels op 14/15 Mei. Een deelnemersveld van 120 teams zouden in poules van 4 wedstrijden spelen om de 1ste tot de 5e plaats.

De dag begon met wind, bewolking en regen dus helaas moest de barbeque het veld ruimen.

Dat beloofde niet veel goeds voor het weer de rest van de dag.

Zaterdagochtend waren het 40 F-teams die het toernooi gingen starten en de meeste teams kwamen om 08:00 uur het terrein op. Bij de F-categorie was er 1 team dat niet is komen opdagen en 39 teams begonnen om 09:00 uur aan hun eerste wedstrijden.

De wedstrijden werden gefloten door onze D en C jeugdspelers van Blauw-Wit Beursbengels en de vrijwilligers van Combiwel. Het moet gezegd worden dat deze jongens en 1 meisje, geweldig hun best hebben gedaan en alle wedstrijden in goede banen hebben geleid. Helemaal Top!!

Rond 12:30 uur was de eerste prijsuitreiking van de dag en de eerste E-teams van het middagprogramma kwamen ondertussen het terrein op.

Ook in de middag mochten wij 40 E-Teams verwelkomen, helaas was er hier ook 1 team dat niet is komen opdagen waardoor er wederom 39 teams op 4 velden aan de slag gingen voor de hoofdprijs.

Zondag was het de beurt aan de D en C pupillen om hun kunsten te laten zien,

De wedstrijden op zondag stonden onder leiding van trainers, leiders, vrijwilligers, 1 speler van het eerste elftal (Zion) en de medewerkers van Combiwel die allemaal enorm hard hebben gewerkt en met alle macht de gaten in het scheidsrechter schema hebben gevuld.

Van de 120 teams die zich hadden aangemeld, zijn er 116 teams aanwezig geweest. Dat is een enorm aantal teams en dat was zeker te merken aan de drukte in de kantine. De mensen in de keuken en achter de bar hebben de drukte geweldig verwerkt en zullen de komende weken geen frituur meer kunnen zien 😉

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi met leuke tegenstanders, vriendelijke toeschouwers, hardwerkende vrijwilligers en natuurlijk de kinderen die regelmatig geweldige acties lieten zien op de velden.

Wij willen onze dank uitspreken aan de EHBO van Fysiomed, mensen in de keuken en achter de bar, Veronique Hacquebard voor de foto’s, Combiwel, trainers, leiders, jeugdspelers, Zion van de Zaterdag 1, mensen bij het wedstrijdsecretariaat en alle mensen die niet genoemd zijn maar wel een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Ten slotte willen wij iedereen uitnodigen voor een volgend toernooi bij Blauw-Wit Beursbengels in 2017!

Een overzicht van de foto’s kunt u hier bekijken.

Namens Michel Galata, de toernooicommissie en het bestuur van Blauw-Wit Beursbengels