Verslag: Paastoernooi 2015

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Na een lange voorbereidingsperiode stond het Paastoernooi op het programma. De voorbereiding hierop was reeds in oktober 2014 begonnen met het vastleggen van velden en het aanschrijven van teams. Op donderdag en vrijdag vond de opbouw plaats en zaterdag 4 april konden we starten.

Gelukkig werd aan onze oproep massaal gehoor gegeven en stonden er op zaterdagochtend bijna 40 teams klaar voor het E en F toernooi.

De deelnemers kwamen zeker niet allemaal uit Amsterdam. Zo was de E1 van Vlissingen zelfs al om 05.15 die ochtend in de bus gestapt om op tijd in Amsterdam te zijn.

Maar naast Vlissingen waren er ook teams afkomstig uit Hoorn, Lisserbroek, Haarlem, Abcoude, Loosdrecht, Volendam, Muiderberg, Lelystad, Ermelo en Hilversum. Een zeer gevarieerd gezelschap dus!

De eerste wedstrijden startten om 9.00, begeleid door de scheidsrechters voornamelijk afkomstig uit onze eigen A en B junioren. Grote klasse jongens!

Daarnaast floten ook een aantal ´oudgedienden´, zoals Michael Hooper, Paul van der Meer, Idris Amim en Bertus Lurks hun wedstrijden mee.
Ook zij worden hartelijk bedankt voor deze positieve bijdrage!

Ondanks het koude weer en de lichte motregen hadden de deelnemers een geslaagde ochtend, getuige de vele positieve commentaren van spelers, leiders en ouders.

In totaal zijn er die ochtend ruim 600 bezoekers op het sportpark geweest. En dat was ook duidelijk te merken aan de drukte in de kantine en bij de beneden-kraam. De mensen achter de bar en bij de muntverkoop hebben een hectische ochtend gehad, waarbij zij zich overigens uitstekend van hun taak gekweten hebben en iedereen voorzien hebben van drankjes, snoep en snacks.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de ingeschakelde DJ.

Na een spannende ochtend, waarbij alle teams op faire wijze probeerden de punten binnen te halen volgde een mooie prijsuitreiking. Rond 12.30 werden de aanvoerders van alle teams op het terras geroepen. Met muzikale ondersteuning van het Champions league hymne werden de prijzen uitgereikt. Voor elk team was er een beker en voor elke speler een mooi vaantje.

Vervolgens startte het middagprogramma ook meteen: het toernooi voor de D-pupillen. Zo’n 20 teams speelden in vier poules van 5 voor de prijzen. Ook deze middag was een doorslaand succes, met mooi en spannende wedstrijden.

Gelukkig brak ’s middags ook de zon af en toe door, waardoor de temperaturen wat aangenamer werden. De wedstrijden verliepen ook in de middag zonder problemen en de prijsuitreiking startte, met een kleine vertraging, om 17.30.

De aanvoerders namen de prijzen in ontvangst en om 18.00 kwam het geslaagde toernooi tot een einde.

Ik spreek namens de gehele toernooicommissie wanneer ik een dankwoord uitspreek naar alle vrijwilligers: de mensen achter de bar, de muntverkoop, de scheidsrechters en de mensen actief op en rond de velden.

Speciale dank gaat uit naar Combiwel. Combiwel heeft de bekers voor hun rekening genomen en daarnaast tevens voor begeleiding op de velden gezorgd. Daarnaast ook dank aan de EHBO, die gelukkig weinig te doen heeft gehad.

Als laatste willen wij de andere sponsors ook niet vergeten en zijn we hun dankbaar voor hun financiele bijdrag: Dick Hagen, LVH Corporate Finance, Jongerencentrum The Matrixx en Autogarage Geuzenpoort.

Ten slotte rest ons niets anders dan u uit te nodigen voor het volgende toernooi in 2016!

Een overzicht van alle foto’s kunt u hier bekijken.

Namens het bestuur en de toernooicommissie.