Verslag: BLWBB 1 – De Brug 1 (uitslag 5-1)

Verslag: BLWBB 1 – De Brug 1 (uitslag 5-1)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het nog puntloze De Brug, uit Haarlem, op het programma. Zij hadden in twee wedstrijden nog geen puntje gehaald en daarom was het niet verwonderlijk dat de, de laatste tijd, overbekende bus stond geparkeerd.

Nu was dat eigenlijk niet voor het eerst dit seizoen, want ook Vlug en Vaardig en CTO 70 waren niet erg geïnteresseerd in een open wedstrijd. Kennelijk is onze reputatie zodanig dat de (meeste) ploegen kennelijk alleen vanuit een defensieve houding kans denken te hebben.

Nu duurde het weer ruim een half uur voordat de score werd geopend. Na eerst enige dotten te hebben gemist, Diego Medina, Sergio Ommel, Devante Ritveld (wel pech met binnenkant paal terug stuiterende bal) kon Sergio Ommel een prima voorzet van Zion Linger controleren en uit de draai de bal in het doel werken.

Het werd even later, uit het niets, 1-1. Een kolderiek moment achterin gaf een aanvaller van De Brug gelegenheid om vrij eenvoudig de gelijkmaker te scoren. Vlak voor rust wist Raoul Darnoud een corner bij de tweede paal binnen te koppen. Een verdiende, maar evengoed magere, 2-1 voorsprong dus bij rust.

De tweede helft enige aanpassingen. Rechtsbuiten Diego werd gewisseld en Jeffery Apau kwam in het veld. Luciano Tuur ging rechteraanvaller spelen en Jeff werd rechtsback. Al vrij vlot werd de score verder opgevoerd. Tommie Janssen liep zich slim vrij en wist bij de tweede paal de keeper in de verre (lage) hoek te verrassen.

Weer even later een combinatie Zion, Cerezo Charmes en Zion. Zion deed het anders en verschalkte de keeper met een droog schot in de verre (hoge) hoek. 4-1 en de wedstrijd was gespeeld. Het wachten was op meer treffers. Zion werd gewisseld voor Kevin Maduro en Devante moest, geblesseerd, worden vervangen door Mohammed El Otmani.

Het spelbeeld wijzigde totaal niet. Een kwartier voor tijd wist Luciano een slecht weg gewerkte bal te onderscheppen en tegen de touwen te werken, zodat de uitslag op 5-1 werd gezet. Een ruime overwinning, maar evenals vorige week werden er veel kansen gemorst. Onze valkuil is namelijk het te gemakkelijk denken, waardoor de concentratie af en toe totaal afwezig lijkt.

A.s. zaterdag wacht ASV Arsenal. Na twee overwinningen kregen zij afgelopen zaterdag (voor ons onbegrijpelijk) klop van het toch niet bijster sterke CTO 70. Wellicht ook concentratieverlies bij hen, dus voor ons geldt niet alleen alert blijven, maar ook de nodige vechtlust tonen. Dan hebben we er weer alle vertrouwen in.

A.s.v Blauw-Wit