Verslag: Bekerwedstrijd Alkmaarsche Boys 1 – BWBB 1 (uitslag: 2-0)

Verslag: Bekerwedstrijd Alkmaarsche Boys 1 – BWBB 1 (uitslag: 2-0)

In deze laatste poulewedstrijd voor de beker stond er voor de Blauw-Witte Bengels niets meer op het spel. Desondanks wilde men er natuurlijk een leuk potje van maken i.v.m. de a.s. start van de competitie. Eigenlijk was deze wedstrijd een kopie van de vorige twee wedstrijden. BWBB technisch vaardig met af en toe leuke hoogstandjes, maar niet doortastend, of slagvaardig in de aanval.

De tegenstanders gingen, wellicht minder frivool, veel opportunistischer te werk en waren daarmee op het eind sucsesvoller. In de eerste helft hadden beide keepers, op een enkele aanval na, totaal geen problemen. Vlak voor rust stuiterde een lange bal een beetje gelukkig voor de voeten van een aanvaller van de thuisploeg en deze wist direct een medespeler in stelling te brengen.

Met een flitsende schuiver in de lange hoek werd keeper Youssef El Abdallaoui kansloos gelaten. Daar zaten we dan met al ons balbezit. Na rust hetzelfde spelbeeld. BWBB ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Alle pogingen mislukten echter jammerlijk. De uitbraken van Alkmaarsche Boys leverden twee gevaarlijke situaties op.

Een vrije trap stuiterde via binnenkant paal het veld weer in en vlak voor tijd werd er wel gebruik gemaakt van de geboden ruimte. De 2-0 betekende de beslissing. Voor de Bengels is het te hopen dat in de competitie het bij vlagen uitstekende veldspel wel tot sukses zal leiden.

Een pluim voor de scheidsrechter is wel eens op z’n plaats. Het feit dat deze wedstrijd zonder noemenswaardige problemen werd gespeeld is mede te danken aan het zeer relaxte optreden van (de Haagse) scheidsrechter P. Gossen.

 

A.s.v Blauw-Wit