Valken’68 1 – BLWBB 1 oefenwedstrijd (Uitslag 2-2)

Valken’68 1 – BLWBB 1 oefenwedstrijd (Uitslag 2-2)

Afgelopen dinsdagavond de eerste (oefen)wedstrijd van dit seizoen. Na een paar trainingen werd een pittige strijd verwacht tegen het vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde Valken ’68. Dat bleek vooral in de eerste helft.

De Blauw-Witte Bengels waren af en toe zoekende en hadden de grootste moeite met het felle en prima aanvalsspel van de Zuid-Hollandse Valkenburgers. Ook door het inpassen van veel nieuwelingen was het samenspel soms onwennig.

Gelukkig wisten de voorwaartsen van de thuisploeg geen raad met de af en toe opgelegde kansen. Ook was onze nieuwe, maar uiterst ervaren, doelman Youssef El Abdallaoui prima in staat om alle overige gevaar te neutraliseren. De rust brak daarom aan met de stand van 0-0.

Na rust leken we beter in de wedstrijd te komen. Het spel werd wat rustiger en ook het inzetten van de routiniers Michael Samuel en Kevin Hansen gaf wat meer lijn in ons spel. Een perfekte opening van Giovanni Zebeda over de hele werd door buitenspeler Dennis Amankwah onder controle gebracht en in een vloeiende beweging snoeihard in het doel gepoeierd. De voorsprong werd al vlot weer uit handen gegeven, omdat we even te gemakzuchtig op het middenveld de bal verloren. Even later kwamen we zelfs op achterstand, doordat we te aanvallend dachten en verdedigend werden verrast

We kwamen weer op gelijke hoogte door de andere buitenspeler Mick Wever. Een fraaie opening van Kevin Hansen was de aanleiding. Een prima aanname en vervolgens een werkelijk schitterend afstandsschot. De keeper werd volkomen kansloos gelaten.

Al met al een leuke en nuttige oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. Het gelijkspel mag dan enigszins gelukkig tot stand zijn gekomen, maar de conclusie mag luiden dat we voetballend echt mogen hopen op een prima seizoen. Zeker in de breedte zijn we veel en veel sterker geworden. De deze wedstrijd afwezige (vaste) basisspelers van vorig seizoen werden namelijk prima vervangen door de nieuwelingen.

Dit verslag werd mede mogelijk door de prima observaties van Enzo Maria.

A.s.v Blauw-Wit