UNO 1 – BWBB 1 (uitslag 1-8)

UNO 1 – BWBB 1 (uitslag 1-8)

Na de afgang van vorige week tegen het Heemsteedse VEW stond de uitwedstrijd tegen UNO in Hoofddorp op het programma.

Liepen wij vorige week tegen een zeperd op, de thuisploeg had een nog dramatischere seizoenstart. Liefst 10-1 verloren, al was dat wel tegen het sterke VVC.

Op voorhand mochten we daarom uitgaan van een overwinning. Met hoeveel was een vraagteken, want vaak zijn we zelf onze grootste tegenstander. We hadden 20 minuten nodig om op voorsprong te komen.

Etienne Olf had in de beginfase wat moeite om in het ritme te komen, want de scherpte voor doel ontbrak enigszins. Ook had hij pech met een subtiel lobje dat via de lat weer terugstuitte. Maar niet getreurd, want Zion Linger had er zin in.

In een kwartier tijd zorgde hij met 4 gave treffers voor een voortijdige beslissing. Hij werd daardoor in staat gesteld door snelle en fraaie aanvallende akties van de buitenspelers Mick Wever en Dennis Amankwah.

Voor de rust werd het zelfs 5-0. Nu was het de hardwerkende en balvaste Cerezo Charmes die de bal in het doel deponeerde.

Al vlot na rust werd het door een terechte penalty 0-6. Hansie Weehuizen (in het veld gekomen voor Etienne) was de maker.

Met nog een half uur te spelen werd ook Cerezo gewisseld. Virgil Spier kwam voor hem in de plaats. Even later kapte Hansie zich goed vrij en schoot vervolgens de bal onhoudbaar in de kruising.Toen even later Mick profiteerde van een foutje van de keeper stond er een ruime 0-8 op het bord.

Doorgaan zou je zeggen, maar het ging zo gemakkelijk dat de nonchalance weer in het spel sloop. Daardoor was de thuisploeg in staat om een kwartier voor tijd in ieder geval de eretreffer te maken.

De slotfase kunnen we overslaan. Kansen zat, maar de scherpte was helemaal weg. Enigszins verklaarbaar, maar de supporters hadden op meer gehoopt. Volgende week weer een tegenstander uit Hoofddorp. Thuis tegen het gelijknamige FC Hoofddorp.

A.s.v Blauw-Wit