SV Zandvoort 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 4-3)

SV Zandvoort 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 4-3)

Een abominabele eerste twintig minuten, dat kun je wel stellen na een onthutsend zwak begin. Het begon al in de vierde minuut met een schutterende Giovanni Boezerman. Hij liet zich de bal ontfutselen en vervolgens kon de spits de bal simpel in ons doel werken.

Deze klap werkte kennelijk even door, want we bleven uiterst onzorgvuldig spelen. De kleine mogelijkheden die we desondanks kregen gingen allemaal verloren doordat er net een been van de verdedigers in de weg stond. Na een kwartier werd er aan de zijlijn geen druk gezet. De aanvaller kon een makkelijke voorzet geven, die bij de eerste paal prima werd binnen gevolleerd.

Een prachtige goal dat wel, maar het ging wel allemaal heel gemakkelijk. Het werd na twintig minuten nog erger. Een redelijk onschuldig duel in ons strafschopgebied werd door de scheidsrechter als een overtreding gezien en ging de bal op de stip. De penalty werd koel binnen geschoten. Het moet gezegd worden dat we na deze mentale opdoffer wel de mouwen gingen opstropen.

Het leidde tot druk op de verdediging van Zandvoort, waardoor we in de 26e minuut in ieder geval tot scoren kwamen. Ook door een strafschop, maar nu wegens een handsbal. Raoul Darnoud schoot de bal, via de hand van de keeper, in de hoek.

De rust leek aan te breken met deze stand, maar niks was minder waar. In de slotseconden torende de spits van Zandvoort na een hoekschop boven keeper Mo El Kourai uit en kopte de bal binnen. Dat kon er in deze belabberde helft ook nog wel bij.
Na rust kwam aanvaller Devante Ritveld in het veld voor verdediger Luciano Tuur.

Ook kwam Bertram de Langen binnen de lijnen. Na maandenlange afwezigheid was Bertram weer zodanig hersteld dat hij minuten kon gaan maken. We waren eigenlijk de tweede helft prima aan het voetballen. We hadden wel geluk dat doelman Bertram een rode kaart bespaard bleef toen hij buiten het strafschopgebied een pittig duel aanging met een doorgebroken aanvaller.

Deze mazzel konden we goed gebruiken, na alle ellende in deze wedstrijd. Twintig minuten voor tijd werd het nog aanvallender. Aanvaller Sergio Ommel kwam middenvelder Cerezo Charmes vervangen. Dat leek zich uit te betalen, want 10 minuten voor tijd kreeg Anass Dabachi de bal voor de voeten en kon zo de 4-2 op het bord zetten.

In de slotminuten werd de druk op Zandvoort nog verder verhoogt. Dat leverde de 4-3 op via Kevin Hansen. Prachtig strak ingeschoten. In blessuretijd een levensgrote mogelijkheid voor Sergio, maar zijn kopbal verdween over doel. De 4-4 kwam wel, maar ook weer niet. In de slotseconden werd de bal door ons in het doel gewerkt.

Helaas zag de scheidsrechter een buitenspelsituatie en keurde de treffer af. Hevige protesten van onze kant, want zelfs de grensrechter had niet gevlagd. Navraag bij deze grensrechter was natuurlijk overbodig, want je kon op je vingers natellen dat deze natuurlijk de leidsman gelijk gaf.

Een bittere pil, maar ja waarschijnlijk hadden wij in deze situatie hetzelfde gedaan. Uithuilen en op naar zaterdag. Om de kans op de derde periode en ook de plaats op de ranglijst intact te houden zal er gewonnen moeten worden van het Rijsenhoutse SCW.

A.s.v Blauw-Wit