Stormvogels 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 1-7

Stormvogels 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 1-7

Thuis hadden we een gemakkelijke en ruime overwinning (7-0) behaald, maar dat is nog geen garantie voor weer drie puntjes. Er zijn van de ploegen die je wel liggen.

Onze tegenstander van afgelopen zaterdag is er kennelijk zo eentje. We gingen voortvarend van start. Onder moeilijke omstandigheden (harde wind en veel regen) werd Stormvogels vastgezet. Na 10 minuten een vloeiende aanval over rechts. Zion Linger zette prima voor en aanvoerder Tommie Janssen had de bal voor het intikken.

Tommie werd echter door een verdediger gehaakt, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was ons een strafschop te geven. Daar hebben we tegenwoordig een specialist in. Raoul Darnaud (eigenlijk op dat moment nog niet eens zo lekker in de wedstrijd) schoot gedecideerd binnen.

Na een kwartier zette Raoul Zion met een steekpasje richting doel, waarna deze vakkundig de keeper omspeelde en zo voor de (snelle) 2-0 zorgde. Na een half uur namen we nog meer afstand. Hiervoor was wel de hulp van een verdediger nodig, want een scherpe voorzet werd in eigen doel gegleden. 3-0 was ook de ruststand.

Het was zaak om de tweede helft geconcentreerd te beginnen. Al vaker zijn we door nonchalance en speelsheid van een koude kermis thuis gekomen. Cerezo Charmes was Raoul komen vervangen. Groot was dan ook de vreugde dat we binnen de minuut de voorsprong konden uitbreiden.

Een snelle aanval over links en de daarop volgende voorzet werd door Zion droog tegen de touwen geschoten. In de 55e minuut werd het nog fraaier. Een hoge voorzet werd door Diego Medina bij de tweede paal gecontroleerd en snoeihard in het dak van het doel geschoten.

Weer twee minuten later was Cerezo aan de beurt. Een afvallende bal werd op de punt van het strafschopgebied met een fraaie curve in de bovenhoek geplaatst. De 6-0 stand, met nog een half uur te gaan, leek een voorbode van een monsteruitslag. Dat leek ook de thuisploeg te beseffen en zij wisten zich enigermate te herpakken, mede door enorm veel strijdlust aan de dag te leggen.

Omdat wij wat vrijblijvender gingen voetballen konden ze de 6-1 op het bord zetten. Het was jammer dat onze aanvoerder (en voorganger in de strijd) Tommie na een botsing met de keeper redelijk geblesseerd het veld moest verlaten. Op dat moment bleek de scheidsrechter het overzicht een beetje (veel) kwijt te raken. I.p.v. geel voor de keeper werd Tommie bestraft met geel omdat hij, begrijpelijkerwijze, de keeper wat verwensingen naar het hoofd had geworpen.

Het gevolg was dat de tot aan dat moment uitermate gezellige wedstrijd steeds meer irritaties opleverde. De warrige scheidsrechter deelde vervolgens maar liefst 8 gele kaarten uit. Belachelijk voor een wedstrijd waar, op de ongelukkige botsing keeper/Tommie na, geen enkele wrijving tussen thuis- en uitploeg aanwezig was. Invaller Anass Dabachi (voor Luciano Tuur) smaakte nog het genoegen om er een zevenklapper van te maken.
A.s. zaterdag een vrij weekend. 5 maart komt de Koninklijke op bezoek. Als we geconcentreerd blijven spelen zien we de laatste serie wedstrijden met vertrouwen tegemoet.

A.s.v Blauw-Wit