Verslag: SCW 1 – BWBB 1 (Uitslag 1-4)

Verslag: SCW 1 – BWBB 1 (Uitslag 1-4)

In de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen de laag geplaatste Westeinderlingers kregen we al in minuut 1 de eerste waarschuwing voor onze kiezen. Een lange bal van achteruit werd door ons niet geheel op waarde geschat. Doelman Youssef El Abdallaoui moest ver zijn doel uitkomen en was in staat om het eerste gevaar te keren. De situatie kon pas daarna resoluut worden opgelost door onze verdediging.

Het was misschien net wat we nodig hadden, want het was daarna eigenlijk alleen BLWBB dat de klok sloeg. Ons eerste gevaar kwam al snel vanuit een vrije trap, wegens hands, op de rand van het strafschopgebied. Dennis Amankwah lepelde de bal echter net over. In minuut 14 was het wel raak. Dennis snelde wederom langs de achterhoede en zijn voorzet leek gemakkelijk door Mickey Wever in doel te kunnen worden gewerkt. Een verdediger onthield hem de treffer door de bal zelf in eigen doel te glijden. Dat maakte voor alle andere BW Bengels natuurlijk helemaal niets uit.

Een paar minuten later was het weer raak. De voorbereiding door Dennis identiek en met een prachtige voetbeweging zette Zion Linger zich vrij voor de keeper. Een listig wippertje was de keeper vervolgens te machtig met de 0-2 als resultaat. Na een half uur kwamen we helemaal op rozen te zitten. Na een combinatie Dennis/Zion kwam de bal voor de voeten van Cerezo Charmes. Onze rasta haalde verwoestend uit en als een granaat vloog de bal in de kruising. Een prachtige treffer. Vlak voor rust een tegenvallertje. De rechtsbuiten kon (te) gemakkelijk opstomen en zijn voorzet kon bij de tweede paal worden binnen gewerkt. Jammer zo vlak voor rust.

De tweede helft begon eigenlijk met een pijnlijk moment. Tommy Janssen, onze aanjager op het middenveld, werd geveld door een knietje met als gevolg dat hij moest worden vervangen door Abbaas Rodjan. Even later moest ook Giovanni Boezerman wegens lichamelijke klachten worden vervangen. Voor hem kwam Jessie Tuffour in het veld. Twintig minuten voor tijd brachten we de marge weer op 3 treffers. Een strakke corner gaf paniek in de verdediging van SCW en Cerezo wist te profiteren van de verwarring door de (vrij liggende) bal met een puntertje in het doel te werken. Het laatste kwartier mocht Devante Ritfield weer eens zijn opwachting maken. Hij kwam in het veld voor Dennis.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. Het slot was aan Hansie Weehuizen, maar zijn snoeiharde kopbal spatte via de paal weer terug het veld in. Na afloop bleek dat alle concurrenten ook hadden gewonnen (Al bleek jammer genoeg voor ons de in eerste instantie getoonde uitslag 0-0 van Zandvoort in tweede instantie niet juist). We zullen dus op eigen kracht a.s. zaterdag Zandvoort op ruimere afstand moeten zetten. Gezien de uitermate vervelende uitnederlaag hebben we ook nog wel wat goed te maken.

Hopelijk zijn dan alle blessures weer een beetje geheeld. De kampioensrace heeft voor ons in de laatste vier wedstrijden nog drie thuiswedstrijden (Zandvoort, VVA Spartaan en VSV) in petto, waarna de laatste wedstrijd uit (ASV Arsenal) tot een heugelijke climax zal moeten leiden.

A.s.v Blauw-Wit