Verslag: SCW 1 – BLWBB 1, uitslag 1-2 (1-1)

Verslag: SCW 1 – BLWBB 1, uitslag 1-2 (1-1)

Het is bij de Blauw Witte Bengels altijd maar afwachten wat voor een wedstrijd op de mat wordt gelegd. Vandaag leek het er op dat men revanche wilde nemen voor de uitermate teleurstellende, maar wel gewonnen, wedstrijd van vorige week tegen hekkensluiter Geuzen/Middenmeer. Ook nu weer veel individuele hoogstandjes, maar toch was het thuisploeg SCW dat brutaal de leiding kon nemen. Op de middenlijn, in de 11de minuut, werd er slap verdedigd door de verdediging van Blauw-Wit Beursbengels, waardoor Tijn Schoof er brutaal vandoor kon gaan. Hij bleef vervolgens uiterst koel en wist daardoor de uitgelopen doelman Khalid Khalifa van de bezoekers met een simpele schuiver te passeren. Het zou toch niet weer zo’n wedstrijd van net niet worden zag je de supporters van de bezoekers al denken. Dat liep niet zo’n vaart, want in minuut 26 werd een vrije trap (spits Damian Menzo werd gehaakt) door Davey de Witte schitterend in de bovenhoek gedeponeerd. Na de verdiende gelijkmaker wist Blauw-Wit Beursbengels een overwicht te behouden. Men moest wel rekening houden met enkele snelle counters van SCW. Deze leverden voor de thuisploeg niets op. Omdat ook de voorwaartsen van de Bengels in 1 tegen 1 situaties met de jonge keeper Keby van den Dool van de mannen uit Rijsenhout steeds het onderspit delfden bleef de 1-1 tot aan de rust staan.
Na rust was er maar één ploeg die recht had op de overwinning. SCW had de grootste moeite om nog dreigend voor doelman Khalifa van Blauw-Wit Beursbengels te verschijnen. Het overwicht van Blauw-Wit Beursbengels werd echter niet in doelpunten uitgedrukt, omdat doelman van den Dool werkelijk alle schoten wist te neutraliseren. Doorgebroken spelers, schoten van veraf en schoten van dichtbij, alles werd door hem gekeerd. Vijf minuten voor tijd moest hij zich echter toch gewonnen geven. Een slecht verwerkte hoekschop belandde namelijk voor de voeten van Damian Menzo. Menzo gebruikte zijn lichaam perfect, waardoor de verdedigers kansloos waren en uit de draai wist hij met een enorme uithaal van den Dool toch te verrassen. De 1-2 was volkomen verdiend. De laatste minuten probeerde SCW nog wanhopig tot doelpogingen te komen, maar de defensie van Blauw-Wit Beursbengels kon redelijk eenvoudig op de been blijven.
Al met al waren de Bengels voetballend vaak weer oogstrelend, maar het geduld van de supporters wordt vaak wel geweldig op de proef gesteld, omdat veel fraai uitgespeelde kansen maar niet tot een treffer leidden.

A.s.v Blauw-Wit