Verslag: SCW 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 1-0)

Verslag: SCW 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1 (uitslag 1-0)

Wat te vertellen van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Rijssenhout tegen SCW? Wie de wedstrijd heeft aanschouwd zal aan het eind versteld hebben gestaan van het uiteindelijke resultaat. Vanaf de start was er maar een ploeg die overduidelijk de betere was.

Een (onterecht?) afgekeurd doelpunt van Sergio Ommel, bij de tweede paal ingekopt, na een vanaf de achterlijn gegeven voorzet van Zion Linger, werd aan de kant nog enigszins lacherig als ongelukkig aangemerkt. Het zou, gezien het geweldige overwicht, toch wel goedkomen.

Helaas voor ons was dat niet het geval. Alle veelbelovende aanvallen leidden niet tot een treffer. Tot een kwartier voor tijd was er nog niets aan de hand. Een uit de lucht vallende grote kans van SCW (fraaie redding van onze keeper Mo el Kourai) liet de zaak behoorlijk kenteren.

De gastheren kregen opeens zelfvertrouwen en wij liepen er plotseling een beetje als kippen zonder kop bij. Toen we ook nog eens verrast werden door een slimme vliegensvlugge ingooi (wel met een andere bal dan de speelbal) stonden we ineens op een 1-0 achterstand.

Het laatste kwartier probeerden we met de moed der wanhoop de boel nog te repareren, maar eerlijk gezegd moet gezegd worden dat de thuisploeg in die fase eerder kansen had om naar 2-0 uit te lopen dan dat wij, radeloos aanvallend, kans maakten op de 1-1.

Derhalve een hele zure nederlaag tegen een tegenstander die eigenlijk alleen maar kon bogen op een onverzettelijke inzet. Kennelijk was dat tegen ons voldoende. Het is zaak dat wij onze hoogmoedige en lankmoedige houding laten varen. Voetballend zijn we waarschijnlijk inderdaad een niet te kloppen ploeg, maar er is meer nodig om een wedstrijd, tegen een, overduidelijk en ogenschijnlijk, mindere ploeg, winnend af te sluiten.

Concentratie en af en toe simpel spelen is ook een onderdeel van het spel. Zaterdag wacht VVC, uit Nieuw Vennep, op ons eigen sportpark. Hopelijk hebben we lering getrokken uit deze onnodige nederlaag.

A.s.v Blauw-Wit