Verslag: Buitenveldert 2 – BLWBB 2 (uitslag 4-3)

Verslag: Buitenveldert 2 – BLWBB 2 (uitslag 4-3)

Ook de tweetjes hebben hun allereerste wedstrijd niet in winst kunnen omzetten. In een sterke samenstelling, vol met routine werd het veld betreden. De eerste helft was duidelijk te zien dat de meesten op het veld nog niet eerder met elkaar in de wei hadden gestaan. Te veel werd er op routine gevoetbald, waardoor de geringe bereidheid tot werken aan het jonge Buitenveldert de gelegenheid gaf om ons in de eerste helft op een dramatische 3-0 achterstand te zetten.

Coach Willem Storm gaf in de rust enkele puntjes aan en trainer Ronald van de Meent zette de puntjes op deze i. Hij produceerde tevens een sterk staaltje verbale communicatie, door in te gaan op de belabberde instelling en te appelleren aan het eergevoel van de spelers.

De tweede helft werd er dan ook gevoetbald naar kwaliteit en tevens was er nu wel een “over mijn lijk” mentaliteit te bespeuren. Buitenveldert kon nu niet meer naar hartenlust voetballen en wij namen het heft in handen. Al vlot moest Mantis Kuik, geblesseerd, worden gewisseld voor Jaimie Mook.

Jaimie begon ietwat ongelukkig, maar ontpopte zich tot “man of the match” door 2 maal te scoren. De 3-2 (spits Etienne Olf, had eerder 3-1 op het bord gezet) was werkelijk fenomenaal. Een voorzet over de hele van Dominic Grot werd door hem, 2 meter van de achterlijn en aan de buitenkant van het strafschopgebied, snoeihard met binnenkant voet tot doelpunt gepromoveerd.

Deze aansluittreffer was aanleiding tot nog meer druk op het doel van de thuisploeg. 2 minuten voor tijd werd dan ook de luid bejubelde gelijkmaker op het bord gezet. Helaas was kennelijk even de concentratie weg, want 20 seconden voor het laatste fluitsignaal viel een verre bal pardoes op het hoofd van een aanvaller en verdween over onze, uitgelopen, keeper Mo El Kourai heen in het doel. Uiterst schlemielig natuurlijk. Laten we echter uitgaan van het positieve en daarom voortborduren op de ijzersterke tweede helft.

 

A.s.v Blauw-Wit