Samenwerking Ajax

ajax-logoAjax heeft een aantal samenwerkingsverbanden met verenigingen in en rondom Amsterdam, waaronder Fc Blauw-Wit Beursbengels, Het merendeel hiervan valt onder het HETT convenant.

De HET is in 1946 opgericht om de belangen te behartigen van verenigingen die uitkomen in de Hoofd,- Eerste- en Tweedeklasse. Doordat sinds enkele jaren ook de Topklasse ingevoerd is, spreekt men sindsdien van de HETT.

Er zijn ook verenigingen die niet aan de voorwaarden van de HETT voldoen, denkend hierbij aan de ligging (buiten een straal van 20km) of het niveau waarop het 1ste elftal acteert.

Mede hierdoor gaat Ajax ook samenwerkingsverbanden aan met andere verenigingen. Het samenwerkingsverband met andere verenigingen is hetzelfde als de HETT samenwerking.

ACTIVITEITEN
– Ajax Cluster Bijeenkomsten
– Trainersdemonstratie op de Toekomst
– Ajax Online Academy
– Bijwonen wedstrijd Ajax 1
– Deelname Ajax HETT Toernooi

Ajax Cluster bijeenkomsten

In het kader van de samenwerking, organiseert Ajax in samenwerking met de KNVB jaarlijks verschillende cluster bijeenkomsten op locatie. Gedurende deze avond staat een voetbal gerelateerd thema centraal. Voor het praktijkgedeelte (op het veld) maakt Ajax gebruik van jeugdteams van één van de HETT of andere samenwerkende verenigingen.

Met name het delen van kennis en kunde maken de avond zeer leerzaam voor de aanwezige jeugd voetbaltrainers. Tevens is het zowel voor de amateur verenigingen als spelers een fantastische belevenis.

Trainers demonstratie op de Toekomst
In het kader van de samenwerking zijn jeugdtrainers van de HETT en overige samenwerkende verenigingen van harte welkom om trainingen van de gehele jeugdopleiding te bekijken. Onder begeleiding van een Ajax trainer krijgt u inzicht over de manier van werken binnen de jeugdopleiding en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Ajax Online Academy
Alle verenigingen krijgen de mogelijkheid om binnen hun jeugdopleiding gebruik te maken van de Ajax Online Academy.

Deelname Ajax HETT Toernooi
Jaarlijks vindt op sportcomplex de Toekomst het traditionele HETT toernooi plaats voor 1ste en 2de jaars F pupillen. Alle HETT verenigingen worden voor dit toernooi uitgenodigd.