Verslag: Pancratius 1 – BLWBB 1, uitslag 4-2 (1-2)

Verslag: Pancratius 1 – BLWBB 1, uitslag 4-2 (1-2)

Het spel en de resultaten van Blauw-Wit Beursbengels beginnen zo langzamerhand voer voor psychologen te worden. Een nederlaag vorige week tegen Amstelveen (0-2) werd afgelopen woensdag meer dan goedgemaakt door een verdiende overwinning voor de beker tegen Zondag eersteklasser DSOV (1-3). Vandaag werd in Badhoevedorp weer een onverwachte nederlaag geleden tegen Pancratius.
Het begon nog wel zo goed voor de bezoekers. Al heel snel werd namelijk de 0-1 op het bord gezet. Saifeddine el Abid werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Jerghinio Sahadewsing. Pancratius was licht aangeslagen, maar kwam al heel vlot (in de 12de minuut) op gelijke hoge. Dat was volledig op het conto van de sluwe Danny van Ingen te schrijven. Een metertje over de middenlijn zag hij doelman Khalid Khalifa van de bezoekers een paar meter voor zijn doel staan, waarna zijn uithaal over de graaiende en grabbelende handen van Khalifa in het doel verdween. De wedstrijd was gedurende het vervolg van de eerste helft een beetje in evenwicht. Toch wisten de Blauw Witte Bengels de stand naar 1-2 te tillen. Hicham Aklalouch werd in het strafschopgebied bereikt door Damian Menzo. Aklalouch wist zijn zaalvoetbal kwaliteiten vervolgens prachtig ten uitvoer te brengen. Namelijk een slimme sleep, om vervolgens met andere voet keeper Roy Schut van de thuisploeg kansloos te laten.
De tweede helft zou je verwachten dat Blauw-Wit Beursbengels zijn verdedigende lesje wel geleerd had, maar al heel snel stond de 2-2 op het bord. Een corner kon niet goed worden weggewerkt, waarna niet voldoende druk op de bal Mitchell Vorstman de gelegenheid gaf om de bal, door een woud van benen, binnen te schieten. De gelijkmaker kwam het spel van de bezoekers niet ten goede, want het veldspel werd met de minuut slordiger. Dat nam niet weg dat er nog wel wat kansjes werden gecreëerd, maar door gebrek van overtuiging leidde alle goede bedoelingen tot niets. In tegendeel. Een kwartier voor tijd wist van Ingen wederom zijn klasse te etaleren. Een toegekende vrije trap, op 25 meter van het doel, sloeg als een granaat achter Khalifa tegen de touwen. De 2-3 was een enorme klap voor de Bengels. Het zou nog erger worden. Vlak voor tijd werd een te korte terugspeelbal onderschept door een aanvaller van Pancratius. Doelman Khalifa kon in eerste instantie nog redden, maar de rebound was wel raak.
Al met al toch wel een beroerd begin van de competitie voor Blauw-Wit Beursbengels. 3 overwinningen, maar ook 3 nederlagen, was nou net niet waar men aan het begin van de competitie op had gehoopt. Misschien dat als excuus mag gelden dat, door allerlei omstandigheden, de voorbereiding pas heel laat op gang is gekomen en het nog even duurt voordat het wel op rolletjes gaat lopen. Volgende week staat de wedstrijd tegen het troosteloos onderaan staande Geuzen Middenmeer op het programma. Wellicht de uitgelezen kans om te werken aan het verbeteren van het samenspel.

A.s.v Blauw-Wit