Verslag: OSV 1 – BLWBB 1, uitslag 4-5 (1-2)

Verslag: OSV 1 – BLWBB 1, uitslag 4-5 (1-2)

Vooraf waren er nogal wat twijfels bij Blauw-Wit Beursbengels. Twee uiterst belangrijke spelers waren namelijk niet beschikbaar. Aanvaller Erwin Smajic was geschorst, n.a.v. zijn 2 gele kaarten van vorige week. Dat gaf spits Donovan Mijnals vandaag de gelegenheid om weer eens zijn klasse te tonen. De vaak uitblinkende doelman Youssef El Abdallaoui meldde zich ziek. De ondankbare taak aan de jeugdige Mostafa Youssef om hem te doen vergeten.
De bezoekers gingen voortvarend van start. Fel en geconcentreerd werd OSV geen kans gegeven om gevaarlijk te worden. Na ongeveer een half uur werd de wedstrijd eindelijk opengebroken. Mijnals wist de 0-1 te scoren en dat gaf enige rust aan de Blauw Witte Bengels. Vlak voor rust was het echter de dekselse Nicky Roele van de thuisploeg die de 1-1 op het bord kon zetten. De rust brak evenwel aan met een 1-2 voorsprong voor de Amsterdammers. Mijnals wist een, terecht gegeven, strafschop andermaal gedecideerd binnen te schieten.
Na rust bleef Blauw-Wit Beursbengels het betere van het spel houden, maar 20 minuten voor tijd zetten 2 doelpunten binnen de minuut OSV (Roele en Jermaine Jeulink) op een verrassende voorsprong. Gelukkig voor de bezoekers wist Micky Wever een paar minuten later de 3-3 op het bord te zetten. In de slotfase ging het vervolgens erg snel. 5 minuten voor tijd was er de hulp van de verdediging van OSV nodig om Blauw-Wit Beursbengels op voorsprong te zetten. Toen even later Rik Smit van de Oostzaners met een rode kaart het veld moest verlaten leek de wedstrijd gespeeld. Toen ook nog eens de 3-5 werd gescoord door Mijnals was de buit binnen. Dat Roele, ook prima op dreef, in de ultieme slotfase de eindstand op 4-5 bepaalde was alleen nog maar voor de statistiek.
Al met al leidde deze overwinning tot blijde gezichten bij Blauw-Wit Beursbengels. Na enkele wedstrijden zonder overwinning smaakten de 3 punten heel lekker.

A.s.v Blauw-Wit