Verslag: OSV 1 -BWBB 1, uitslag 2-2 (0-2)

Verslag: OSV 1 -BWBB 1, uitslag 2-2 (0-2)

Aanvallers Blauw-Wit Beursbengels vergeten overwinning veilig te stellen tegen OSV

De hete omstandigheden waren afgelopen zaterdag niet bepaald bevorderlijk voor een wedstrijd met een aantrekkelijk tempo. De eerste helft verliep daarom uitermate stroperig. Dat er weinig uitgespeelde kansen vielen te noteren was dus niet verwonderlijk. Geheel in stijl viel de openingstreffer uit een foute pass. In dit geval was het een verdediger van OSV die een te korte terugspeelbal op waarde geschat zag worden door aanvaller Erwin Smajic van de bezoekers. Uitermate koel wist Smajic de doelman te passeren met een droog schot. Het doelpunt brak enigszins de gezapige wedstrijd open. De kansen waren echter (nog) niet besteed aan zowel de aanvallers van OSV, als van Blauw-Wit Beursbengels. Op slag van rust was echter een uitstekende staaltje voetbal van de aanval van de Blauw Witte Bengels goed voor een prachtig doelpunt. Spits Donovan Mijnals wist zicht behendig vrij te spelen en na diens subtiele pasje wist Zion Linger, schuin voor doel , werkelijk schitterend de bal snoeihard in de verre hoek te jagen. Even later klonk het rustsignaal.
Na rust zette OSV een flink offensief in. Vooralsnog wist de verdediging van de bezoekers wel raad met de aanvallers en in geval van nood gaf doelman Youssef El Abdallaoui weer blijk van zijn enorme klasse. De aanvallende daden van de thuisploeg gaf de aanval van Blauw-Wit Beursbengels wel de ruimte om hun voetballende kwaliteiten te laten zien. Helaas werden alle uitgespeelde mogelijkheden niet tot een doelpunt gepromoveerd. De mooiste kansen werden door diverse aanvallers om zeep geholpen (enige misplaatste lichtzinnigheid?). Je kon dus begrijpen dat OSV hoop bleef houden op een aansluitingstreffer en daarna wellicht meer. 20 minuten voor tijd bleek dat dan ook. Een vrije trap van OSV zeilde over de verdediging van de Bengels heen en kon worden terug gekopt richting doelmond, waar verdediger Mischa Klaver ook met het hoofd de bal kon binnenwerken. Een paar minuten later werd ook de gelijkmaker een feit. Een voorzet vanaf de achterlijn leidde tot een ouderwetse scrimmage, waarbij Nicky Roele het laatste tikje wist te geven. In de hectische slotfase, beide ploegen gingen vol voor de winst, kon het nog alle kanten opgaan, maar ook nu werden de mogelijkheden en kansen niet benut.
Blauw-Wit Beursbengels heeft nog steeds alles in eigen hand met betrekking tot een periodetitel. De huidige tweede plek op de ranglijst is daarvoor voldoende, maar de achtervolgers (Monnickendam en Buitenveldert) hijgen nadrukkelijk in de nek. Al met al rest een bloedstollende slotfase van de competitie.

A.s.v Blauw-Wit