NVC (Naarden) zat 1 – a.s.v. Blauw-Wit zat 1, uitslag 2-2

NVC (Naarden) zat 1 – a.s.v. Blauw-Wit zat 1, uitslag 2-2

De bekerwedstrijd in Naarden was van tevoren moeilijk in te schatten. NVC is dit seizoen overgestapt van zondag- naar zaterdagvoetbal, dus de sterkte is nog moeilijk in te schatten. Daartegenover stond Blauw-Wit, dat dit seizoen heel laat met de voorbereiding is gestart. Diverse spelers hadden (reden vakanties) slechts een paar, of helemaal geen, trainingen achter de kiezen, laat staan oefenwedstrijden. Je kon wel zien dat het voetballend allemaal prima in orde lijkt te zijn. De kansen in de eerste helft waren voor de bezoekers. Al na 1 seconde wist aanvoerder Adnane Barakat met een schot van afstand keeper Brian Peters van de gastheren te verrassen. Deze wist de bal nog net over het doel te tippen. De hoekschop leverde niets op. Een beetje tegen de verhouding in kwam NVC, na een kwartiertje, op voorsprong. De rechtsbuiten won op kracht zijn duel en zijn voorzet raakte hoogst ongelukkig de hand van Fouad Maachou. Dat betekende een strafschop en deze werd onberispelijk benut. De eerste helft golfde verder op en neer. Blauw-Wit was echter bijzonder ongelukkig in de afronding. De technisch vaardige Barakat en de even behendige Moustafa Boussoufa konden in een 1 tegen 1 situatie doelman Peters niet passeren. Vlak voor rust moest hij toch de bal uit het net vissen. Een inzet van, uitgerekend de veroorzaker van de penalty, Maachou werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald.
Na rust was het wederom Blauw-Wit dat het betere van het spel had. Weinig kansen werden weggegeven. Na een gevalletje wel (volgens velen), of geen buitenspel mocht er worden doorgegaan. Ondanks de rap toesnellende verdedigers werd de 2-1 gescoord. Met nog 20 minuten op de klok wisten de bezoekers, zij het op hun tandvlees, de druk op het doel van NVC te verhevigen. Vooral Saifeddine El Abid kon zich onderscheiden via enkele, voor het publiek, onderhoudende rushes. De hele en halve kansen konden vooralsnog niet worden verzilverd, mede doordat de zuiverheid in de laatste fase ontbrak. Laatste man Said Bentohami, naar voren gestuurd, was heel dichtbij, maar zag zijn schitterende vrije trap via binnenkant paal weer het veld in stuiteren.
Vijf minuten voor tijd toch gerechtigheid. Na een voorzet werd Noureddine Daoudi van Blauw-Wit onderuit getrokken. De toegekende strafschop werd uiterst gedecideerd benut door spits Boussoufa.
De slotfase leverde geen winnaar meer op, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntje. Zowel NVC, na een vermoeiende week met veel oefenwedstrijden, als Blauw-Wit, na de al gememoreerde korte voorbereiding konden daarom leven met het gelijke spel.

A.s.v Blauw-Wit