Verslag: Monnickendam 1 – BLWBB 1, uitslag 0-3 (0-2)

Verslag: Monnickendam 1 – BLWBB 1, uitslag 0-3 (0-2)

De wedstrijd tussen de twee subtoppers ging in het begin redelijk gelijk op. Geen van beide partijen wist in eerste instantie indruk te maken. Het was na ongeveer 20 minuten dat de eerste kans van de wedstrijd ontstond. De spits van Monnickendam kon, na verovering van de bal op het middenveld, vrij naar het doel van de gasten opstomen. Robin Schaaf werd op het allerlaatste moment door een toegesnelde verdediger een halt toe geroepen. De afvallende bal werd rakelings over geschoten. Een minuutje later was het weer de thuisploeg die gevaarlijk kon worden.

Het schot, vanuit een uitbraak over rechts, ketste echter via binnenkant paal weer het veld in. Weer een minuutje later was het de beurt aan Blauw-Wit Beursbengels. Een toegekende vrije trap, op 30 meter van het doel, werd door Erwin Smajic werkelijk schitterende in de winkelhaak geschoten, dus 0-1. Dat waren dus 3 enerverende minuten en dat zou de gehele eerste helft aanhouden. Slordig spel op het middenveld leidde tot een aanval van Monnickendam, welke uitstekend werd onderbroken door Diego Medina.

Na een klein half uur was een slim overstapje van Zion Linger genoeg om de hele defensie van de thuisploeg op het verkeerde been te zetten. Linger kreeg daarmee een vrije doortocht naar het doel. Ook voor keeper Dean Schipper bleef hij koelbloedig, want een subtiel stiftje betekende 0-2. De gastheren waren in het vervolg van de eerste helft even de weg volkomen kwijt. Blauw-Wit Beursbengels kon echter een paar gevarieerde en snelle aanvallen niet met nog een treffer belonen. De individuele akties van verdediger Serginio Eijken en aanvaller Mickey Wever waren namelijk een treffer waard geweest. Keeper Schilder bleef echter beide keren de baas over de situatie. De ruststand van 0-2 gaf in principe dus nog enig perspectief aan Monnickendam.

Net als in de eerste helft was Monnickendam weer als eerste gevaarlijk. Helaas voor de gastheren werd er wat te gehaast gespeeld, waardoor het in de laatste fase ontbrak aan overzicht. Na een kwartiertje werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Een aanval over een paar schijven zette Donovan Mijnals in kansrijke positie. Mijnals zette daarna een verdediger op het verkeerde been en zijn harde schot was ook te veel voor doelman Schilder. Dat was 0-3 en gezien het veldspel was er helemaal niets aan de hand voor de gasten uit Amsterdam.

Dat was voor de supporters van de Blauw Witte Bengels echter niet het sein om rustig achterover zittend de wedstrijd uit te kunnen kijken. De spelers van Blauw-Wit Beursbengels zijn er namelijk meester in om door nonchalant spel en niet meer simpel te voetballen de tegenstander weer in de wedstrijd te brengen. Dat eigenlijk hautaine spel leidde echter ditmaal niet tot grote mogelijkheden voor Monnickendam.

Mede door het uitstekende, strakke, verdedigen van de verdedigende uitblinkers Serginio Eijken en Henkie Hasselbaink. Door wederom lankmoedig middenveldspel moest doelman Youssef El Abdallaoui nog wel even zijn uitmuntende klasse laten zien. Een daverend schot werd door hem werkelijk prachtig uit de bovenhoek geranseld. Dat was het tevens het sein voor Monnickendam om de vlag te strijken. Daardoor konden er in de slotfase niet meer spectaculaire situaties worden opgetekend.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels. Behaald met uitstekend en speels voetbal, waardoor Monnickendam geen moment aanspraak kon maken op een beter resultaat.

A.s.v Blauw-Wit