Verslag: Kon. HFC 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-3)

Verslag: Kon. HFC 1 – BLWBB 1 (uitslag 1-3)

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de Koninklijke, uit Haarlem. Echt koninklijk was de ontvangst niet (interesse voor scheidsrechter en bezoek, voor en na de wedstrijd, was kennelijk een hele grote opgave), maar kennelijk een kniesoor die daar op let in deze klasse.

Over de wedstrijd op zich, kunnen we kort zijn. Zoals gebruikelijk waren we op het veld heer en meester en het percentage balbezit was werkelijk gigantisch. Helaas was het euvel, zoals al het hele seizoen, het afmaken van de vele kansen en ruime mogelijkheden.

Alle schitterende aanvallen die op de mat werden gelegd waren een lust voor het oog, maar als er niet wordt gescoord, word je als supporter toch een beetje onrustig. Een oude bekende van ons, de aanvoerder van HFC, de sluwe Pascal Averdijk, was zoals we uit ervaring weten uiterst moeilijk van de bal te krijgen wanneer de Haarlemmers af en toe aanvallend wat lieten zien.

Gelukkig was de verdediging alert. De ruststand werd bereikt met een voor de aanwezige toeschouwers onbegrijpelijke, maar wel ware 0-0.

De tweede helft zou het toch wel goedkomen? Diego Medina werd gewisseld voor Jeffery Apau. Zoals gebruikelijk werd Jeff rechtsback en verhuisde Luciano Tuur naar de voorhoede. Al na vijf minuten wist Jeff de bal, na een scrimmage, in het doel te werken.

He he een grote opluchting. Dat duurde maar kort want vijf minuten later werd de bal tegen de hand van een van onze verdedigers geschoten en wees de scheidsrechter naar de stip. Pascal Averdijk bleef uiterst koel en de 1-1 was een feit. We konden weer opnieuw beginnen. Cerezo Charmes moest het veld verlaten voor Kevin Hansen.

Tien minuten voor tijd bracht een wederom prima aanval de zeer verdiende voorsprong. Tommie Janssen werd aan de linkerkant aangespeeld en zijn lage voorzet werd door spits Sergio Ommel bij de eerste paal binnen getikt. De 1-2 was, zo gezegd, een echte spitsen goal. Giovanni Zebeda werd vervolgens gewisseld voor Kevin Maduro.

Bijna lukte het HFC om de gelijkmaker te scoren, maar zij hadden buiten Jeffery gerekend. De schrik sloeg ons om het hart, maar met een acrobatische act wist Jeff de bal van onze doellijn te werken. Even later controleerde Sergio aan de zijkant de bal en gaf een perfekte breedte pas op Zion Linger.

Zion had een vrij veld voor zich en ook voor de keeper bleef hij rustig, waardoor de 1-3 op het bord gezet kon worden. Dat was de genadeklap en aanleiding voor Luciano Tuur om op Avon Tuur te gaan. Vanaf eigen helft naar de achterlijn, twee, tot drie verdedigers het bos insturen en schuin voor doel een kapbeweging. De keeper naar de grond, maar helaas zeilde de bal net over.

Zou een wereldgoal geweest zijn. Toch was Jeffery toch wel “man of the match”. De belangrijke openingsgoal scoren en de gelijkmaker verhinderen gaven daar alle reden voor. Zaterdag, thuis, tegen Zandvoort. Aan de uitslagen te zien is dat een uiterst stugge en moeilijk te bespelen ploeg. Laten we hopen dat we de kansen die we krijgen nu wel direct weten te benutten, waardoor we het ons zelf heel wat gemakkelijker weten te maken.

A.s.v Blauw-Wit