Verslag: Jos/Watergraafsmeer 2 – BLWBB 2 (uitslag 2-1)

Verslag: Jos/Watergraafsmeer 2 – BLWBB 2 (uitslag 2-1)

De 11 (+1) tweetjes hebben afgelopen zaterdag een schlemielige nederlaag geleden. Prima spelend werd de thuisploeg geen kans gegeven om met hun (super lange) aanvallers gevaarlijk te worden. De 1-0 voor ons werd gescoord door Ibrahim Guissouma. Hij zette zelf een aanval op en wist, a la Robben, naar binnen te trekken en binnen te schieten.

Helaas werden we in minuut 45+7 verrast door een (onterechte) vrije trap. De bal zeilde door de wind pal onder de verre winkelhaak het doel in. Er werd niet eens meer afgetrapt, dus dat was extra zuur. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste.

De verdediging gaf geen krimp, waarbij een speciaal saluut aan Jeffery Apau. Als een grootvorst heersend gaf hij ook de nodige positieve verbale aanwijzingen. Het wachten was op een treffer van ons. Helaas stonden paal en lat en ook de keeper een treffer in de weg.

Wrang was het daarom dat, pal voor tijd, sullig balverlies, nota bene in de voorhoede, een counter zou inleiden die een treffer voor Jos/Watergraafsmeer opleverde. Dat deze treffer 100% buitenspel was maakte het extra zuur. Volkomen gedesillusioneerd gaven we de moed op en kon keeper Mark Herzberger zich nog onderscheiden.

Hij wist namelijk twee, vrij opstomende aanvallers, van scoren af te houden en daardoor de nederlaag binnen de verdiende perken te houden. Mannen, prima en met overgave gespeeld, helaas geen punten.

Complimenten ook aan Mo El Otmani, die tijdens de wedstrijd arriveerde, na een bruiloft in Belgie en daarmee, als enige reserve, in de tweede helft nog van waarde kon zijn.

A.s.v Blauw-Wit