Verslag: JOS Watergraafsmeer 1 – BLWBB 1, uitslag 1-4 (1-2)

Blauw-Wit Beursbengels heeft weer eens een van zijn betere wedstrijden (ondanks hevige regenbuien tussendoor) weten af te werken. Het dit seizoen prima draaiende JOS Watergraafsmeer werd in de eerste fase van de wedstrijd kennelijk verrast door de speelwijze van de bezoekers. Keer op keer konden de voorwaartsen van de Blauw Witte Bengels in stelling worden gebracht. Al na 4 minuten stond de 0-1 op het bord. Een schitterende sleepbeweging van Hicham Aklalouch en dito poort van een verdediger zette hem vrij voor de doelman van JOS. Zijn inzet kon nog gekeerd worden, maar de attente Davey de Witte kon bij de tweede paal toch nog binnentikken. Binnen het kwartier werd de 0-2 gescoord. Nu was het Gino Piqué die met een lepe steekbal Serginio Eijken naar de achterlijn stuurde. Zijn voorzet kon nu door Saifeddine el Abid, ook bij de tweede paal, worden binnengelopen. De 0-2 was niet eens geflatteerd, want de thuisploeg werd telkenmale verrast door de samenwerking middenvelders/aanvallers van de bezoekers. Het was dat Aklalouch uiterst ongelukkig was in de afronding, want diverse fraaie voetbalacties, leidden (in kansrijke positie) niet tot een volgende treffer. Een aloude voetbalwet kwam 5 minuten voor rust maar weer eens tot uiting. Een twijfelachtige treffer, want het vlagsignaal voor buitenspel van de (bij afwezigheid van de vast assistent-scheidsrechter) neutrale assistent van de bezoekers werd genegeerd. Dat was trouwens niet de enige keer in de eerste helft, want de leidsman wenste in veel situaties de vlagsignalen van zijn assistenten niet op te volgen. De 1-2 ruststand was een magere afspiegeling van het spelbeeld in de eerste helft.
De tweede helft ging JOS Watergraafsmeer duidelijk veel energieker aan de slag. Kennelijk had trainer/coach Richard Pel zijn manschappen flink aangesproken. De bezoekers werden enigszins verrast, maar wisten enkele mogelijkheden van de thuisploeg, ook dankzij enig geluk, toch te neutraliseren. De thuisploeg was dan wel veel beter in de wedstrijd gekomen, maar doordat Blauw-Wit Beursbengels na 15 minuten de 1-3 wist te scoren werd het een eigenlijk een onmogelijke zaak om nog tot een redelijk resultaat te geraken. Aklalouch wist namelijk een afgeslagen bal van een afstandje in het doel te werken. De wedstrijd golfde nog steeds op een neer. De toeschouwers langs de kant zagen de Bengels kansen blijven missen, terwijl met de minuut het vertrouwen van JOS Watergraafsmeer afnam, waardoor zij niet konden profiteren van de enkele kansjes die er wel degelijk ontstonden. Vijf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. El Abid wist weer eens de achterlijn te halen en legde, verassend genoeg, terug op de zestienmeterlijn. Daar zag invaller en verdediger Giovanni Boezerman zijn kans schoon om eens in het zonnetje te komen staan. Hij schoof namelijk met een strakke schuiver de bal in de uiterste hoek. De wedstrijd was nu helemaal beslist en even later floot de leidsman af.
Blauw-Wit Beursbengels sluit daarom met een positief gevoel het jaar af. Het nam de derde plaats over van JOS Watergraafsmeer. Enige minpunt zou kunnen zijn het maar blijven winnen van koploper Wartburgia. De achterstand van 9 punten is daarom erg groot te noemen. Puntje van hoop is dat veel ploegen de tweede seizoenshelft heel anders voor de dag komen en daarom de situatie zo maar kan veranderen.

A.s.v Blauw-Wit