Verslag: Jong Holland 1 – BLWBB 1, uitslag 0-0

Verslag: Jong Holland 1 – BLWBB 1, uitslag 0-0

Wederom geen beloning voor het vaak goede spel van onze Bengels

De wedstrijd in Alkmaar was vandaag eigenlijk volkomen in handen van Blauw-Wit Beursbengels. Het was dat de paal 2 treffers van de bezoekers in de weg stond. Thuisploeg Jong Holland was namelijk, vooral in de eerste helft, maar sporadisch in staat om de verdediging van de bezoekers in verlegenheid te brengen. Blauw-Wit Beursbengels had dus weinig geluk en dat was, gezien de ook ongelukkige wedstrijden van afgelopen weken, gewoon een herhaling van zetten. Namelijk 2 maal de paal raken, in kansrijke positie, gaf een beetje de situatie van afgelopen weken weer. De 0-0 bij rust was, ook voor de neutrale toeschouwers, dan ook erg verrassend.
In de tweede helft beet Jong Holland wel wat meer van zich af, maar toch bleven de Blauw-Witte Bengels de bovenliggende partij. In de 55ste minuut leek de thuisploeg, uit het niets, op voorsprong te komen, maar keeper Youssef El Abdallaoui van de bezoekers kon, op miraculeuze wijze, redding brengen op de doellijn. Omdat Blauw-Wit Beursbengels in het vervolg (gebrek aan vertrouwen?) enkele zeer goede kansen niet tot een treffer wist te promoveren bleef het uitermate spannend. Toen ook nog eens een verwoestend schot van Blauw-Wit Beursbengels via de lat in het veld terug spatte zagen de trouwe supporters van de bezoekers de bui al hangen. Gelukkig voor hen viel nu niet weer een vervelende tegentreffer in de (ultieme) slotfase. Het gelijke spel voelde voor hen wel aan als een nederlaag, want met het ene puntje kon men natuurlijk onmogelijk tevreden zijn. Zeker gezien de overige uitslagen in deze krankzinnig spannende competitie.

Verslag van Website Jong Holland:

De nul gehouden

Eénentwintig tegentreffers moest Jong Holland in de afgelopen zeven duels incasseren. Zaterdag lukte het tegen Blauw-Wit Beursbengels eindelijk weer eens om de nul te houden maar dat was meer geluk dan wijsheid. En omdat Alpay Alarslan dè kans van de wedstrijd liet liggen eindigde de wedstrijd in dezelfde cijfers als waarmee hij was begonnen. Jong Holland coach Phuong Nguyen was met dat resultaat dik tevreden maar zijn Amsterdamse collega baalde als een stekker.
De opening -door een overvol programma bij Jong Holland pas om half vier- was voor de bezoekers. De thuisploeg liet zich ver terugzakken maar ook op eigen helft had het de grootste moeite met de uitstekend combinerende Amsterdammers. Het gaf teveel ruimte weg en toonde in duels niet de scherpte die je in zo’n belangrijke wedstrijd zou mogen verwachten. Na ruim een kwartier trof de behendige Mohammed Moufid buiten bereik van Nick Blaauw de paal en die paal zou nog twee keer de Jong Holland doelman te hulp komen. Nog voor de thee was dat op een pegel van Mohammed Moufid en halverwege de tweede helft was het de opgekomen Serginio Eijken die het trio vol maakte. De thuisploeg slaagde er aan de andere kant maar mondjesmaat in om iets was op een aanval leek te produceren al was Jari van der Meer na amper een half uur zowaar dichtbij de openingstreffer. Na een vlijmscherpe counter werd hij door Lars Boekel vrij voor Youssef El Abdallaoui gezet maar die redde fraai, ook in tweede instantie.
Maar het was toch vooral toch een kwestie van tegenhouden voor de thuisploeg die, toch al getroffen door een reeks blessures, nog voor de rust de debuterende 17-jarige Sietse Bol zag uitvallen. Jong Holland moest in de eerste helft zelfs nog een keer wisselen toen Kevin Schmidt ook niet verder kon.
Met Jeroen Wierenga en Mark Hondius als hun vervangers zag het er na de rust iets beter uit en na vijf minuten leek Jong Holland op voorsprong te komen. Boekel won het sprintduel van Giovanni Boezerman maar stuitte op El Abdallaoui. Alarslan had de bal vervolgens voor het intikken maar deed dat zo zacht dat de Amsterdamse doelman de bal nog van de doellijn kon halen.
Maar ook in de tweede helft bleven de bezoekers de ene na de andere kans om zeep helpen en claimden bovendien tot drie maal toe dat de bal op de stip had gemoeten. Het pleit voor de uitstekend leidende Martijn Kool die er alle keren bovenop stond dat hij dat ondanks veel misbaar van de gasten wegwuifde. Met Thijs Tjoelker die na lang blessureleed zij rentree maakte toen Boujenoui ook nog naar de kant moest slaagde Jong Holland er in om een Amsterdamse treffer te voorkomen. Dankzij de paal op de inzet van Serginio Eijken, goed ingrijpen van Nick Blaauw en een misser voor open doel van Tommy Jansen.
Waarna het laatste fluitsignaal van Kool voor Jong Holland als een verlossing kwam. En de bezoekers -terecht- baalden als een stekker.

A.s.v Blauw-Wit