Hoofddorp 1- Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 0-5

Hoofddorp 1- Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 0-5

Het was me wat afgelopen zaterdag in Hoofddorp. Aanwezig met 16 man, maar noodgedwongen met 3 (niet onbelangrijke) geblesseerde basisspelers op de bank. Tel daar bij op dat Virgil Spier op vakantie was en tot overmaat van ramp Etienne Olf zich ook nog eens ziek had afgemeld. Het kan echter nog erger, want onze tegenstander had niet eens een wissel op de bank zitten. Ondanks de personele problemen hadden we er wel vertrouwen in, omdat de thuisploeg, zeker gezien de stand op de ranglijst, ook nu nog geen probleem zou mogen opleveren.

De eerste helft kan eigenlijk, qua verslag, bijna worden over geslagen. Een enorm laag tempo, waarschijnlijk mede veroorzaakt door het feit dat er een paar spelers zonder wedstrijdritme in het veld stonden. Dat maakte dat het voor de Blauw Witte Bengels aanhang behoorlijk afzien was. De paar kansjes en kansen die we toch wel kregen werden, geheel in overeenstemming met het vertoonde spel, net zo aardig verprutst. Tot in minuut 45+2 eindelijk een voorzet van Dennis Amankwah wel bij de tweede paal aankwam. Zion Linger kopte, via de grabbelende keeper, in de korte hoek binnen.

De tweede helft begonnen we ook niet overtuigend. Erger, keeper Youssef El Abdallaoui moest een wereldredding verrichten om niet een tegentreffer om de oren te krijgen. Na een kwartiertje dan toch een splijtende pas van Hansie Weehuizen op de in de diepte sprintende Zion. Zion kwam daardoor alleen voor de keeper en bleef wederom uiterst kalm en schoof de bal voor de tweede maal langs de keeper in het doel.

De 0-2 voorsprong maakte dat we wat ontspannender gingen spelen. Helemaal toen Hoofddorp, wegens het gebrek aan wissels door moest met 10 spelers. Twintig minuten voor tijd haalde Hansie zijn gram (tot dat moment, buiten de prachtige voorbereiding op de 0-1, zat ook hij niet echt in de wedstrijd), want met een schitterende uithaal knalde hij de bal schuin voor doel in de verre winkelhaak. Een prachtige treffer.

Vervolgens mocht A-junior Yasin Cicek zijn debuut maken in een officiele wedstrijd. Yasin viel zeer naar behoren in en was nog dicht bij een treffer. Wel moest keeper Youssef weer handelend optreden (vier verdedigers keken elkaar aan en geen rugdekking) nadat een aanvaller gevaarlijk voor het opdook. Tien minuten voor tijd was het weer Hansie die scoorde. Na aangeven van Giovanni Boezerman, draaide hij zich prima vrij en de 0-4 was een feit. Uw verslaggever moest vlak voor tijd naar de warme kantine, omdat het buiten te guur werd voor zijn eega Ria. Daardoor heeft hij niet kunnen waarnemen hoe de 0-5 tot stand was gekomen. Navraag leerde dat rechtsback Diego Medina de (verdiende) maker was.

Al met al een ruime overwinning, al is het te hopen dat we a.s. zaterdag, tegen het fysiek sterke IJmuiden, weer kunnen beschikken over enige nu geblesseerde en/of afwezige sterkhouders. Een goed resultaat zal vertrouwen geven voor de dan eerstvolgende clash tegen koploper VVC. Daarna zal duidelijk zijn of we nog voor het kampioenschap kunnen gaan, of dat een periodetitel het hoogst haalbare is.

A.s.v Blauw-Wit