Verslag: Jong Holland – BWBB (Uitslag 2-2)

Verslag: Jong Holland – BWBB (Uitslag 2-2)

Jong Holland 1 – Blauw-Wit Beursbengels 1, uitslag 2-2 (0-0)

De eerste helft van deze wedstrijd was er een om snel te vergeten. Beide ploegen wilden wel, maar de defensies bleven, op een enkel gevaarlijk momentje na, vrij gemakkelijk overeind. Een verschil qua positie op de ranglijst was ook niet echt te ontwaren. Dat is na al de gespeelde wedstrijden in deze poule, met rare en verrassende uitslagen, ook niet verwonderlijk.

De ruststand van 0-0 was een juiste afspiegeling van de matte eerste helft.
De tweede helft werd een stuk opwinderder. De thuisploeg was al vrij vlot (48e minuut) in staat om slap verdedigen van Blauw-Wit Beursbengels af te straffen. Aanvaller Alpay Alarslan kon vrij eenvoudig het strafschopgebied binnenwandelen en uithalen. Keeper El Abdallaoui van de bezoekers was volstrekt kansloos.

Blauw-Wit Beursbengels ging nu extra aanzetten en dat leidde bijna tot de gelijkmaker. Het was dat keeper Vanblarcum in korte hoek een vinger tegen de inzet van Erwin Smajic kreeg en daardoor ternauwernood de bal tot corner kon verwerken. De hoekschop leidde tot niets voor de bezoekers, maar gek genoeg wel voor de thuisploeg. De counter die volgde werd namelijk op dezelfde naieve manier verdedigd. Exact op de manier van de eerste treffer werd El Abdallaoui weer kansloos gelaten. Gelukkig voor Blauw-Wit Beursbengels werd al redelijk snel de aansluittreffer gescoord. Na een rommelige situatie in het strafschopgebied van Jong Holland belandde de bal ineens voor de voeten van Serginio Eijken. Eijken kon vervolgens vrij simpel de bal binnenwerken.

De voorbereiding tot de gelijkmaker, 20 minuten voort tijd, was wel heel fraai. Mickey Wever werd aan de zijkant weggestuurd en zijn lange rush, met verdedigers in zijn nek, werd besloten met een fraaie krul, die voor hem ongelukkig via onderkant lat weer het veld in stuitte. Wel gelukkig bleek Erwin Smajic, want deze was in staat om de bal snel te controleren en vervolgens tussen de benen van de keeper in het doel te knallen. Blauw-Wit Beursbengels voerde de druk nog meer op en de wissel van de verse aanvaller/spits Donovan Mijnals voor Serginio Eijken gaf wel nieuwe energie, maar in de stand kwam geen verandering meer. Omdat de krachten ook bij Jong Holland minder werden, leverden de counters niet meer het gewenste effect op.

Al met al konden beide partijen tevreden zijn met een puntje, al schiet je daar natuurlijk niet veel mee op.

A.s.v Blauw-Wit