Verslag: HBOK – BLWBB 1, uitslag 3-0 (1-0)

Verslag: HBOK – BLWBB 1, uitslag 3-0 (1-0)

De eerste serieuze wedstrijd na de winterstop was voor beide partijen weer even wennen. De harde, ijzige wind, was nou ook niet bevorderlijk voor prima veldspel. Het was daarom geen verrassing dat de wedstrijd niet echt hoogstaand te noemen was. Kansen voor beide doelen waren schaars. Na een half uur was het de thuisploeg die kon toeslaan. Een vrije trap werd de doelmond ingebracht, waarna een aanvaller de bal vanaf de achterlijn wist terug te leggen.

De bal viel voor de voeten van verdediger Tim Beelen die direct een schot afleverde. Het was gedachtig aan het niveau van de eerste helft dat de bal via een verdediger dus doel trof. De Blauw-Witte Bengels gingen nu wat feller spelen en drukten de gastheren terug. Een prima combinatie van Donovan Mijnals en Erwin Smajic zette Smajic in kansrijke positie. Zijn stiftje over de doelman was echter een pietsie te zacht waardoor een verdediger op de doellijn nog redding kon brengen. De rust brak daarom aan met een 1-0 voorsprong voor HBOK.

Na rust wilden de Bengels direct de gelijkmaker forceren, maar het was wederom HBOK dat al snel uitstekend gebruik wist te maken van de ruimte achterin bij de bezoekers. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door de geslepen spits, Joey Noordenbos, slim naar de tweede paal gedirigeerd, waardoor doelman Youssef Abdallaoui nogmaals kansloos was. Het geloof in herstel bij de bezoekers liep natuurlijk een flinke deuk op, waardoor hun veldspel steeds rommeliger werd.

De thuisploeg daarentegen won met de minuut aan zelfvertrouwen. Dat was samen met het al de hele wedstrijd harde werken genoeg om het Blauw-Wit Beursbengels heel lastig te blijven maken. Er werd door de bezoekers wel wanhopig geprobeerd om de aansluiting te forceren, maar het was juist HBOK dat weer wist te profiteren van de aanvalslust van Blauw-Wit Beursbengels. Het was Jesse Braspenning die een kwartier voor tijd alerter reageerde op een voorzet en de 3-0 op het bord wist te zetten. Ondanks alle probeersels van de bezoekers was het voor iedere toeschouwer duidelijk dat de wedstrijd beslist was.

Al met al een teleurstellende hervatting voor Blauw-Wit Beursbengels, namelijk direct met beide beentjes op de grond gezet. Een heerlijke hervatting voor HBOK. Wellicht geeft hen dat het nodige vertrouwen om de voor HBOK toch wel idiote positie op de ranglijst te verbeteren.

A.s.v Blauw-Wit