GIRO 555 (Hongersnood Afrika)

GIRO 555 (Hongersnood Afrika)

Zoals jullie waarschijnlijk weten is de nationale Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ gestart. Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen onschuldige levens. Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden.

Ons voetballandschap is het grootste sociale netwerk van Nederland. Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Met dit netwerk kunnen we ook een bijdrage leveren aan ernstige problemen.

Als KNVB doen we dit niet vaak, maar soms raakt de actualiteit ons en willen we aandacht geven aan een speciale actie. Tijdens Nederland – Italië zullen we daarom in en rondom het stadion aandacht geven aan de giro 555 actie ‘Help slachtoffers hongersnood’. Zo is er aandacht voor de actie op de boarding langs het veld, staan er rond het stadion collectanten en zijn er veilingitems beschikbaar gesteld. Hierbij willen we ook de verenigingen in het amateurvoetbal oproepen een bijdrage te leveren aan de actie door geld te doneren of aandacht aan de actie te besteden.

Wat kun je doen?
1. Leden van de club oproepen in actie te komen door zelf giften te werven. Hierbij kun je gebruik maken van het Kom in Actie platform. Kijk voor voorbeelden en inspiratie op www.giro555.nl.
2. Uit naam van jouw voetbalclubs een donatie doen, dit kan direct op www.giro555.nl.
3. Aandacht besteden aan de actie door een banner te plaatsen op de eigen website, facebookpagina of andere online kanalen. Of door deze email te forwarden en tweets te retweeten en facebookposts te delen. Daarmee laten jullie anderen weten dat je de actie een warm hart toedraagt en kun je anderen oproepen ook een bijdrage te leveren. Banners, posters en andere promotiematerialen zijn hier te downloaden
Samen redden we meer levens
Sport verbroedert, is gezond én zorgt voor een positief gevoel. Daarnaast zijn veel kinderen actief binnen de sportwereld en betrokken bij hun leeftijdsgenootjes wereldwijd. Draag daarom ook bij aan de Nationale giro555-actie “Help slachtoffers hongersnood”.

Bij eerdere rampen zorgden miljoenen Nederlanders met een donatie voor levensreddende hulp. Zo hebben we miljoenen levens gered. Ook de levens die nu in gevaar zijn, kunnen we veilig stellen. Door niet te twijfelen, maar nu te handelen!

Bedankt voor jullie steun, mede namens giro 555!

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

A.s.v Blauw-Wit