Verslag: BLWBB 3 – Nieuw Sloten 2

Verslag: BLWBB 3 – Nieuw Sloten 2

Wedstrijdverslag Blauw-Wit Beursbengels 3 – Nieuw Sloten 2 (door Tommie Roodselaar)

Aangezien dit de eerste wedstrijd van dit seizoen was en niet echt spannend, zal ik het verslag kort houden.

Na veel gedoe en paniek op de app hadden we een uitstekend team op de been met de luxe van 2 wissels en een jonge talentvolle vrouwelijke grensrechter. Nieuw Sloten daarentegen begonnen met 9 man en hadden een oudere grensrechter meegenomen die moeite had met meelopen en daardoor vaak uit voorzorg zijn arm in de lucht stak.

Na de eerste waterpauze kreeg hij echter zo’n last van zijn schouder dat hij deze heeft gespalkt voor het vervolg van de wedstrijd. Scheidsrechter ‘Joost’ gaf de grensrechter in het begin het voordeel van de twijfel, maar na 5 kansen afgefloten te hebben geloofde hij niet meer in deze man, die in de 2e helft boos zijn vlag op de grond gooide en naar de andere kant van het veld liep. Maar nu de wedstrijd.

Met rust stond het 6-0 en hierbij het scoreverloop. De 1-0 kwam van de voet van Tom, hij stak als de blanke, lange, slanke Maradonna het hele veld over en waar de verdedigers achter de andere speler van de blauw witte bengels aanliepen koos Tom voor de weg rechtdoor, 1-0. Bij de 2-0 een soortgelijk verhaal alleen was Lars hier de hoofdpersoon.

Stephan rende naar de linker cornervlag, Tommi naar de rechter en daar kwam Mozes (Lars) die door het midden ging met de bal en hem rustig binnen kon schuiven. Bij de 3-0 wederom Lars die koelbloedig binnen werkte. Toen Nieuw Sloten doorhad dat het niet handig was om alleen maar achter de spitsen aan te lopen en voor de middenvelders te kiezen, kwam er ruimte voor de spitsen om aangespeeld te worden.

Tommi mocht binnen 15 minuten 3 keer scoren om een zuivere hattrick op het bord neer te zetten, met dank aan zijn teamgenoten Stephan 2x en ik geloof Lars (correct me if i’m wrong). Nieuw Sloten had nog steeds geen extra mensen en scheidsrechter Joost vroeg aan Jaapie wat te doen. Jaapie vond dat we beter konden gaan rusten na 35 minuten voetballen.

In de 2e helft was er een scheidsrechterwissel en Joost nam plaats in het centrum van de verdediging, Berry nam de vlag in handen, Jaapie ging fluiten en Chris kwam het veld in. Nieuw Sloten probeerde te treuzelen aangezien er nog geen nieuwe mensen waren aangekomen. BWBB 3 deed het rustig aan en wachtte tot de spelers van NS 2 het veld in kwamen.

Tommi deed zijn best om Stephan te zoeken die graag wilde scoren, uiteindelijk lukte dit en Stephan zette BWBB 3 op 7-0. Nieuw Sloten deed iets terug en schoot de 7-1 binnen (volgens mij liet Michael deze expres lopen maar a la). Bij de 8-1 kreeg Tommi de bal van Jaapie van de rechter kant. Deze stuiterde op en Tommi kon deze diagonaal in de linkerhoek schieten.

Bij de 9-1 was Stephan niet zelfzuchtig toen hij vanaf rechts schuin op de keeper af kon lopen en schoof de bal keurig naar Tommi 9-1. Het slotakkoord van Stephan die tussen en verkeerde breedtebal kon komen en deze over de keeper kon liftten, die de bal nog met zijn vingertoppen aanraakte. 10-1 !!

Belangrijkste nieuwtjes: Geweldige nieuwe talentvolle grensrechter aan de selectie toegevoegd (zie facebook). Nieuwe middenvelder a la Clasie (Lars) waar we veel plezier aan gaan beleven. Jos vindt de selectie te groot worden waardoor de namen een beetje door elkaar worden gehaald. Zo heten Tommi, Tom en Thomas allemaal Toooomaaaaaas en is Jasper de rechterhand van de boze Baron vingervlugge ‘Jaapie’.

We hebben een geweldige aanval gezien die net over werd gewerkt. Vanuit achter werd er met 1 keer aanraak door het hele team van NS 2 heen gesneden. Volgens mij waren er 5 of 6 Bengels bij betrokken, dit was oogstrelend, bedankt hiervoor!

Op naar de volgende!

A.s.v Blauw-Wit