Verslag: BLWBB 1 – Vlug en Vaardig 1 (uitslag 1-1)

Verslag: BLWBB 1 – Vlug en Vaardig 1 (uitslag 1-1)

De allereerste competitiewedstrijd als nieuwe fusieclub liep eigenlijk een beetje op een teleurstelling uit. De goede resultaten uit de voorbereiding deden de verwachtingen tot grote hoogte stijgen. De wedstrijd werd gespeeld in de (overwegend witte, met een toefje blauwe) uitshirts, want de originele blauw witte zebra thuisshirts waren nog niet beschikbaar. De verwachting is dat deze de eerstvolgende thuiswedstrijd wel beschikbaar zijn.

De bezoekers werden de eerste helft eigenlijk volledig met de rug tegen hun doel gedrukt. Helaas stond het vizier van onze spelers niet goed afgesteld, want de vele mogelijkheden werden niet benut. Tevens leek hun keeper wel over magnetische krachten te beschikken, want hij hield ook een paar onmogelijke ballen uit zijn doel. Zodoende brak de rust aan met een 0-0 stand. Een 4, of 5-0 voorsprong had zo maar tot de mogelijkheden behoort.

De tweede helft zagen we met vertrouwen tegemoet. We zouden toch wel aan scoren toekomen? Vervolgens trad een oeroude voetbalwet in werking, want Vlug en Vaardig wist zelfs de werkelijk allereerste kans verzilveren. Alhoewel kans…., je kan niet eens van kans spreken. Het was meer een gigantisch misverstand tussen Giovanni Boezerman en doelman Bertram de Langen, waarvan een aanvaller profiteerde en de score kon openen. Gelukkig was een minuutje later Tommie Janssen alert.

Een balletje van spits Sergio Ommel achter de verdediging werd door hem perfekt op waarde geschat. Hij was eerder bij de bal en kon deze langs de uitlopende keeper in het doel plaatsen. Dat was allemaal nog in de beginfase van de tweede helft. Het restant van de tweede helft was van eenzelfde laken en pak. De Blauw Witte Bengels volop in de aanval. Tot aan de slotfase was er weinig van Vlug en Vaardig te duchten.

Onze krachten werden echter minder en zodoende konden de aanvallers van de tegenpartij enkele flinke plaagstoten uitdelen. Gelukkig was het geluk ons goed gezind, want wij hadden baat bij enkele arbitrale beslissingen, anders hadden we zo maar alsnog tegen een (weliswaar zeer onverdiende) nederlaag aan kunnen lopen.

Mannen…, in de voorbereiding lukte het scoren prima, vandaag even niet. Het veldspel was uit de kunst, zodat we niet te veel hoeven te wanhopen voor het restant van de competitie. A.s. zaterdag uit tegen CTO 70, in Duivendrecht. Zij hebben een flinke optater gehad (8-0 nederlaag tegen Buitenveldert). De competitie is pas net begonnen. Laten we niet denken dat wij dus ook zo maar over deze tegenstander heen zullen denderen. Om niet al meteen in de achtervolging te moeten is een overwinning echter wel noodzakelijk.

A.s.v Blauw-Wit