F1 verliest van NFC F2

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen DCG, ondanks de 4-2 nederlaag, waren de mannen van de F1 gemotiveerd om een goed resultaat te behalen in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ouders en spelers stonden er dan ook klaar voor om 9.00. Met Simo op goal begonnen we voortvarend.

NFC en Blauw-Wit maakten er een mooie wedstrijd van. Hoewel NFC ons in de verdediging drukte, kwam Blauw-Wit er enkele malen gevaarlijk uit. Achterin hielden Simo en Jonan de boel droog. Toch was het NFC dat op voorsprong kwam. De 0-1 werd vakkundig tegen de touwen geschoten door de spits van NFC.

Blauw-Wit zette aan en kreeg kansen via Gijs en Zyiad. Helaas voor Blauw-Wit stond er bij NFC een goede keeper op goal zodat de 0-1 behouden bleef. Vlak voor rust werden onze jongens verrast door een snelle counter van NFC die de 0-2 ruststand betekende.

In de rust hebben we de jongens moed in gepraat. Er werd goed gevoetbald, en we zagen ook zeker zaken terug die we de afgelopen weken op de training geoefend hebben. Positief dus! De tweede helft werd dan ook vol energie begonnen. Met Dion op goal werd NFC wederom wat teruggedrongen, maar bleef levensgevaarlijk op de counter.

Naarmate Blauw-Wit meer risico nam om de 1-2 te scoren, gebeurde er natuurlijk iets waar je bang voor bent: de 0-3 werd gescoord na een mooie aanval van NFC. De kopjes gingen wat omlaag, en helaas scoorde NFC ook nog de 0-4. Een ietwat vertekende einduitslag, alhoewel Dion nog een paar mooie reddingen verricht heeft.

Een terechte overwinning voor onze gasten. Jammer jongens. Goed gespeeld en geknokt. Volgende week beter tegen Zeeburgia!