Verslag: EDO 1 – BLWBB 1 (Uitslag 3-5)

Verslag: EDO 1 – BLWBB 1 (Uitslag 3-5)

Blauw-Wit Beursbengels had kennelijk de eerste helft geen les geleerd van de wanvertoning (kansloze nederlaag van 3-0) van vorige week tegen DVVA. De wedstrijd van vandaag tegen de toch ook niet denderend presterende Haarlemmers werd in eerste instantie even passief en bloedeloos afgewerkt. De thuisploeg had dat al snel in de gaten en had dan ook het meeste balbezit. Gevaarlijke momenten zaten aan beide kanten vooralsnog niet in het vat. Na een half uur spelen viel er uit het niets dan toch een doelpunt. Het halfbakken verdedigen van Blauw-Wit Beursbengels gaf de rechterspits van EDO de kans om de volkomen vrijstaande Bob Kemper aan te spelen. Voor Kemper was het vervolgens een koud kunstje om doelman Youssef El Abdallaoui kansloos te laten. In de slotfase van de eerste helft werd de strijd wat feller en vielen er aan beide kanten enkele gele kaarten, waarbij sommige spelers zelfs moesten vrezen voor een tweede. De goed leidende scheidsrechter Hardeman besloot wijs om de wedstrijd de wedstrijd te laten en zich niet af te laten leiden door al het (gekleurde) commentaar vanaf de zijkant. Hij was in de slotfase van de eerste helft evenwel toch genoodzaakt om Serginio Eijken van de bezoekers een directe rode kaart te geven. Wegens het (na wel te zijn geduwd) onbeheerst doorglijden op een tegenstander. Op dat moment gaf zelfs de meest positieve supporter van de Bengels geen stuiver meer voor de kansen van hun ploeg.
Na rust een herboren Blauw-Wit Beursbengels. Met een man minder werd nu wel vol overgave de strijd aangegaan. Het leek in de tweede helft wel of de thuisploeg met 10 man stond, want de Bengels hadden de wedstrijd volkomen in handen. Dat leidde in de 60e minuut tot de gelijkmaker. Erwin Smajic gaf de bal schitterend aan Zion Linger. Schuin voor doel schoot hij hard in, keeper Alex Bindenga van EDO kon de bal eigenlijk alleen maar tegenhouden. Invaller Mo Moufid was er als de kippen bij om de rebound alsnog in het doel te werken. Op dat moment een logisch gevolg van het verloop van de wedstrijd. Even later leek het zelfs 1-2 te worden, maar een vrije trap van Smajic spetterde vanaf de lat weer het veld in. Een paar minuten later wist EDO op voorsprong te komen. Wederom niet fel genoeg verdedigen gaf spits Jeroen Ketting de mogelijkheid om de 2-1 in het netje te leggen. De veerkracht van Blauw-Wit Beursbengels was echter de tweede helft verbazingwekkend. Een mooie aanval leidde tot een schot van Moufid. maar wederom spatte de bal van de lat het veld weer in. Pure pech voor de Bengels. In het laatste kwartier kwam het dan toch nog goed voor de bezoekers. Smajic’s steekpasje op Donovan Mijnals was al om te smullen, maar de vervolg aktie van Mijnals was helemaal niet om te versmaden. Slalommend in het strafschopgebied kreeg hij niet de mogelijkheid om uit te halen. Mijnals wist wel Zion Linger te bereiken, waardoor deze resoluut de 2-2 kon binnenwerken. Even later werd het nog mooier. Wederom Smajic had iets moois in gedachten en ging dreigend het strafschopgebied binnen. Op de achterlijn werd hij door de gedolde verdediger onderuit geschoffeld. Een penalty was zijn beloning. De 2-3 was een zekerheidje, want Mijnals ging achter de bal staan. Zoals gebruikelijk werd de keeper volkomen kansloos gelaten. 2-3 wat een weelde voor de bezoekers in ondertal. Het werd nog mooier, want EDO zakte helemaal door het ijs. Uitblinker Erwin Smajic wist voor de zoveelste keer in de tweede helft de verdediging te dollen en zijn breedtepas op Micky Wever was perfekt, zodat deze met een schuiver in de hoek voor de 2-4 kon zorgen. In plaats van op balbezit spelen in de ultieme slotfase bleven de Bengels allerlei voetballende fratsen op de mat leggen, i.p.v. simpel op balbezit te spelen. Dat gaf invaller Dion Esajas de gelegenheid om in minuut 90+3 nog een doelpuntje mee te pakken. 3-4 en nog eenmaal ging EDO vol voor de gelijkmaker. Alle spelers, inclusief keeper, voor het doel bij een corner. Keeper El Abdallaoui wist echter de hoekschop soeverein uit de lucht te plukken en had tevens het overzicht om de bal razendsnel naar Smajic te werpen. Deze kon vervolgens redelijk vrij naar het lege doel lopen. De terug gesnelde verdedigers konden de 3-5 echter niet meer voorkomen.
Al met al een knotsgek laatste kwartier waarin een tussenstand 1-1 werd omgezet in een 3-5 overwinning voor de Amsterdammers. Gezien het spelbeeld van de tweede helft een volkomen terechte, maar (gezien het spelen met 10 man) toch wel verrassende uitslag.

A.s.v Blauw-Wit