Verslag: EDO 1 – BWBB 1 (uitslag 2-1)

Verslag: EDO 1 – BWBB 1 (uitslag 2-1)

Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Een wedstrijd waarin bij de twee teams veel ervaren spelers acte de presence gaven. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met kansen aan beide zijden. Deze eindigden allemaal in redelijke schoonheid. De 1-0, na 25 minuten, viel eigenlijk uit het niets. Een onschuldige voorzet werd echter volkomen onverwachts gemist door een verdediger van BLWBB, waardoor Jeroen Ketting van EDO een niet te missen kans kreeg. Hij benutte dit buitenkansje vervolgens ook vakkundig.

Een paar minuten later een enorme kans voor spits Donovan Mijnals van de bezoekers, maar alleen op doel af, normaal gesproken een treffer, wist hij de doelman niet te passeren. De hoekschop die volgde leverde gelijk een gevaarlijke counter van de thuisploeg op, maar gelukkig wist doelman El Abdallaoui het (slappe) inzetje te keren. Weer even daarna een uitbrak van BLWBB. Op de rand van het strafschopgebied werd Henkie Hasselbaink echter professioneel onderuit geschoffeld. Slechts geel voor de tegenstander en de kans natuurlijk weg. Vlak voor rust werd het 2-0. Randje buitenspel mocht EDO doorgaan en vervolgens was het een koud kunstje voor Dion Esajas om de 2-0 binnen te tikken.

Toen na rust BLWBB in de 55e minuut de 2-1 maakte (Mickey Wever vanaf de achterlijn en via een verdediger van EDO in het doel) werd de wedstrijd nog opener. Alhoewel open, dat is een beetje te veel gezegd. In het vervolg van de wedstrijd was er maar een ploeg aan het voetballen en kwam de thuisploeg nog maar sporadisch op de helft van BLWBB. Het was ook dat doelman Alex Bindenga geweldig op dreef was, anders was de (verdiende, of meer) gelijkmaker zeker gevallen. Een kwartier voor tijd werkelijk een reuze kans voor Mickey Wever van BLWBB, maar alleen voor de doelman tikte hij de bal langs de keeper, maar helaas ook langs de verkeerde kant van de paal. Het was om moedeloos van te worden, want ook de slotfase kwam EDO ongeschonden door.

Na afloop opluchting en tevredenheid bij EDO en hevige teleurstelling bij BLWBB. Het getoonde spel zal hen echter vertrouwen schenken voor de eerstkomende wedstrijden.

Wanneer bij BLWBB de vakantiegangers en geblesseerden ook weer beschikbaar zijn dan zullen de resultaten hopelijk vanzelf wel komen.

A.s.v Blauw-Wit