E1 uitgeschakeld in de beker

Helaas. Onze E1 is uitgeschakeld in de beker. Vooraf was de opgave al erg lastig. De uitwedstrijd tegen DCG moest met minimaal 8 doelpunten verschil gewonnen worden om op doelsaldo boven datzelfde DCG te eindigen. Een pittige opgave. Iets te pittig bleek al snel…. Blauw-Wit begon erg goed aan de wedstrijd.

Zonder de afwezige keeper Mo, een aderlating, combineerde de Zebra’s er lustig op los. Dat resulteerde dan ook al snel in een verdiende 0-1 voorsprong na goed voorbereidend werk van Janilo kon Damir de bal tegen de touwen werken. Wellicht dat er toch een verrassing inzat?

DCG herstelde zich echter snel. Na een paar goede reddingen van gelegenheidskeeper Caner, was het DCG dat na 10 minuten de 1-1 scoorde, snel gevolgd door de 2-1 en zelfs de 3-1. Blauw-Wit rechtte echter de rug en wederom goed voorbereidend wek van Janilo resulteerde in de 3-2 aansluitingstreffer.

Vanaf de aftrap was het echter DCG dat de marge van 2 herstelde: 4-2. Nog voor de rust werd er nog twee keer gescoord: een knappe goal van Darnel na goed doorkoppen van MEx zorgde voor hoop in het Blauw-Witte kamp. Echter vlak voor rust zette DCG de 5-3 ruststand op het scorebord. In de rust werd de E1 verteld dat ze goed speelden, echter dat er ook iets teveel ruimte werd weggegeven wanneer DCG in de aanval was.

In de rust werd ook van keeper gewisseld. In eerste instantie ging Darnel op goal. Na vijf minuten in de tweede helft werd hij op verzoek gewisseld en kwam Shaquile op goal. Deze heeft zich erg goed gehouden, ondanks het feit dat DCG de tweede helft sterker voor de dag kwam. De ruimte op het veld werd erg groot, en onze jongens konden elkaar minder goed vinden dan voor rust.

Toen DCG na 10 minuten voetballen in de tweede helft op 7-3 kwam, ging ook het laatste restje hoop verloren. DCG speelde de wedstrijd uit, waarbij ook Blauw-Wit nog scoorde via een mooie goal van Darnel. Eindstand 10-4. Moedig gestreden, maar DCG was een maatje te groot. Volgende week weer voor de competitie. Thuis tegen Onze Gezellen (OG). Succes dan!!