E1 start met gelijkspel

Afgelopen zaterdag stond voor onze E1 de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse op het programma. Een hele uitdaging: een groter veld en 9 tegen 9. Dit vergt een andere speelwijze van de jongens. In de afgelopen weken hebben ze hier al van kunnen proeven in de bekerwedstrijden, welke met wisselend succes zijn gespeeld.

Zaterdag stond de wedstrijd tegen De Meteoor E1 op het programma. De Meteoor, afkomstig uit Amsterdam-Noord, was op tijd aanwezig. Met behulp van enkele vaders werden de goals en het veld uitgezet, en om 10.45 blies scheidsrechter Levy op de fluit voor het begin van de wedstrijd. De vele toeschouwers, zowel van de Meteoor als van FC Blauw-Wit Amsterdam, werden niet teleurgesteld.

Voor hun ogen ontwikkelde de wedstrijd zich tot een spannende pot voetbal waarbij de teams nauwelijks voor elkaar onderdeden. Met Teun op doel van BWA (Mo, de vaste keeper, was licht geblesseerd), Yunus, Imran en Damir in de verdediging, een middenveld met Noah, Darnel en Jahnilo, en voorin Mex en Ilias, probeerde BWA de tegenstander vast te zetten. Dit lukte af en toe, maar Meteoor bleef gevaarlijk via counters.

Toch was het BWA dat de eerste goal maakte. Uit een corner van Mex scoorde Damir met het hoofd de mooie 1-0. Dat was het teken voor Meteoor om er eens schepje boven op te doen. BWA kreeg het lastiger. Met wat wisselingen probeerden coaches Erdal en Jordy, met assistent-trainer Dennis Croese, het overwicht terug te krijgen. Caner en Shaquile werden ingebracht voor meer power.

Toch was het Meteoor dat toesloeg. Na balverlies van BWA, scoorde de linksbuiten van Meteoor heel behendig de 1-1. Dat was meteen de ruststand. Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. BWA combineerde redelijk tot goed, alleen ontbrak het aan zuiverheid bij de laatste pass. Veelal werd ook het midden gezocht, waar juist de ruimte op de vleugels lag. Na een uitval van Meteoor was het echter ineens 1-2.

BWA rechtte de rug en zette nog een keer aan met nog ruim 10 minuten op de klok. Dat liet ook steeds meer ruimte voor de counters van Meteoor, echter achterin speelde Yunus een fantastische wedstrijd. Samen met Teun vormde hij het slot op de deur. Voorin kwamen er kansen.

Caner kwam regelmatig door op rechts om de bal voor te zetten, Darnel schoot op de lat, en Mex, Noah en Jahnilo kwamen net te kort om de ballen in te tikken. De keeper van Meteoor hield zijn doel knap schoon. Vijf minuten voor tijd moest hij echter toch buigen voor de aanvalskracht van Blauw-Wit Amsterdam, dat de verdiende gelijkmaker scoorde. Noah en Mex zetten goed door aan de linkerkant.

De één twee tussen deze twee baltovenaars kwam terecht bij Darnel die niet nadacht, maar meteen uithaalde: 2-2. De jongens waren door het dolle heen. Niet lang daarna floot Levy voor het einde van de wedstrijd. Een mooie pot, die uiteindelijk in 2-2 eindigde. Hiermee kon iedereen wel leven. BWA was voetballend wellicht iets beter, maar ook de Meteoor had hun kansen gehad. Volgende week naar JOS/Watergraafsmeer….