Verslag: DVVA 1 – BLWBB 1, moeizaam 0-2

Verslag: DVVA 1 – BLWBB 1, moeizaam 0-2

Je zou toch zeggen dat het aanvangstijdstrip van DVVA (15.00 uur) reden zou moeten zijn om uitgeslapen aan de wedstrijd te beginnen. Niet van dit alles bij de bezoekers. Al in de eerste minuut leidde slordig balverlies tot een serieuze mogelijkheid voor thuisploeg DVVA. Met vereende krachten liep alles met een sisser af. Het was wel de voorbode van een moeilijke eerste helft voor de Blauw-Witte Bengels. Werkelijk niets lukte en omdat er ook geen enkele beweging in het team zat in balbezit leek het wel of DVVA kampioenswaardig was i.p.v. Blauw-Wit Beursbengels. Gelukkig voor de bezoekers wist de thuisploeg de kansen niet te benutten, waardoor de Bengels in de wedstrijd bleven. De kans in de slotseconden van de eerste helft was eigenlijk niet te missen voor de spits van DVVA.
De tweede helft ging vanaf het begin gelijker op. DVVA kreeg niet meer de ruimte zoals de eerste helft, zodat de wedstrijd wat meer in evenwicht was. Van enorme schoonheid was echter totaal geen sprake. Dat was voor de aanhang van Blauw-Wit Beursbengels even wennen, want het spel van de laatste weken was af en toe oogstrelend. De individuele klasse zou tenslotte de beslissing brengen. Micky Wever van de bezoekers werd aan de zijlijn aangespeeld en zijn aktie binnendoor werd besloten met een schot in tegendraadse richting. De keeper werd hierdoor totaal verrast waardoor de 0-1 in de 65ste minuut een feit werd. Het was het sein voor DVVA om alles op de aanval te gooien. Blauw-Wit Beursbengels reageerde door wat verse krachten in te brengen. Het aanzetten leidde bijna tot de gelijkmaker. Na een hoekschop voor DVVA lette niemand op een snelle korte hervatting. Het was dat keeper Youssef El Abdallaoui wederom zijn klasse toonde door de bal uit het doel te ranselen. Een paar minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Invaller Zion Linger werd via een slimme steekpas van Donovan Mijnals richting doel gedirigeerd en Linger schoof de bal uiterst koel naar de verre hoek. Via binnenkant paal leek de bal nog uit het doel te stuiteren, maar het effect zorgde toch voor de 0-2. In de slotfase gebeurde niet veel spectaculairs meer. DVVA had kennelijk de moed opgegeven en de Bengels hielden de gelederen gedecideerd gesloten.
Een moeizame overwinning derhalve voor de bezoekers, na een stroeve wedstrijd. In deze fase van de competitie geldt echter maar 1 ding en dat is winnen. Wat dat betreft een prima resultaat, want moeizaam een overwinning binnenslepen is ook een kwaliteit.

A.s.v Blauw-Wit