Verslag: Castricum 1 – BWBB 1, uitslag 2-3 (0-2)

Verslag: Castricum 1 – BWBB 1, uitslag 2-3 (0-2)

Blauw-Witte Bengels lijden door nonchalance nog bijna puntverlies in en tegen Castricum

Nummer laatst tegen de Runner Up, dat zou toch een makkie moeten worden voor de bezoekers. De eerste helft was dat zeker het geval, want Blauw-Wit Beursbengels combineerde fris en fruitig. Al na 10 minuten werd de wedstrijd opengebroken. Een schitterende steekpas van Mohammed Moufid zette Erwin Smajic richting doel. Smajic bleef uitermate koel en passeerde doelman Danny Burger van de thuisploeg met een simpele schuiver. Castricum probeerde van alles om de gasten van verdere doelpunten af te houden en dat lukte, mede door een tomeloze inzet, geregeld. De bezoekers bezondigden zich wel, zoals vaker, aan hautain spel, want leuke akties leken belangrijker dan samenspel. Desondanks werd het 10 minuten voor rust toch 0-2. Wederom een schoonheid van een treffer. Donovan Mijnals werd op het middenveld aangespeeld en met een subtiele doorspeelbal kreeg Tommy Janssen vrije doorgang naar het doel. Aanvoerder Janssen bleef uiterst koel voor Burger en dat betekende de 0-2. Vlak voor rust een schitterende aktie van Smajic. Op de achterlijn wist hij een verdediger te dollen, maar in een redelijk moeilijke positie was afgeven op een medespeler waarschijnlijk beter geweest dan proberen zelf te scoren. De doelman kon daardoor redding brengen.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Het duel leek beslist toen Mijnals, op aangeven van Micky Wever, bijna uit stilstand de bal snoeihard in de verre bovenhoek krulde en daardoor de 0-3 op het bord stond.
De Blauw-Witte Bengels zouden de Blauw-Witte Bengels niet zijn om het zichzelf moeilijk te maken, want vanaf dat moment lukte er werkelijk niets meer bij de bezoekers. Na ruim een kwartier in de 2e helft gebeurde dan ook wat iedereen zag aankomen. De allereerste kans van Castricum leverde een treffer op. Een corner werd bij de tweede paal binnengekopt door de onverzettelijke verdediger Roy van Soest. Na deze 1-3 leek er nog niets aan de hand, maar de Bengels bleven maar volharden in individuele akties. Vlak voor tijd leverde een vrije trap zelfs nog een spannende slotfase op. De bal ging dwars door de muur, waarna ook doelman El Abdallaoui werd verrast door een vervelende stuit. De blessuretijd bleef het hangen en wurgen voor Blauw-Wit BB, maar de overwinning werd toch over de streep getrokken. Onbegrijpelijk dat een wedstrijd die helemaal onder controle was eindigde in een situatie waarbij de meegereisde supporters van de Amsterdammers met samengetrokken billen het laatste fluitsignaal (na een lange blessuretijd) moesten begroeten.

Na afloop bleek het allemaal nog rooskleuriger zijn geworden voor Blauw-Wit Beursbengels. Koploper BOL en naaste concurrent voor de 2e plaats Buitenveldert bleken namelijk wel punten verloren te hebben door hun wedstrijden gelijk te spelen.
De achterstand voor de Bengels op BOL is nu 5 punten, maar met de wedstrijd Blauw-Wit Beursbengels-BOL a.s. zaterdag kan het zo maar weer een uitermate spannende strijd om de titel worden.

A.s.v Blauw-Wit