C1 speelt goed, maar verliest van JOS/Watergraafsmeer

Bij voetbal is vervoer vaak een probleem, maar ook vandaag weer laat de C1 zien dat het bij ons geweldig is geregeld en dat levert ook meer toeschouwers op. Dus compliment van mijn zijde. Prachtig voetbalweer al hoewel een beetje drukkend. Vandaag Jos-watersgraafmeer als tegenstander.

Het was geen super veld maar droog en bespeelbaar. Voor de wedstrijd maakte ik vandaag een andere tactiek en aan de spelers duidelijk gemaakt jullie hebben de eerste 16 minuten de taak om de nul te houden. In de verdediging een andere aanpassing gemaakt. Dus wat mij betreft mocht de wedstrijd beginnen en op zich ging het goed alleen voorin waren de spelers niet strijdbaar, zodoende kwamen we in de 7 minuut achter met 1-0.

Twee minuten later 2-0, maar ik hield mij aan de afspraak ,omdat alle spelers recht hebben om te spelen en zodoende werd het in de 15 minuut 3-0. Daarna kwamen de wissels erin. Vers bloed en dat verschil zag je meteen. Mustapha die zijn tegenstander helemaal dolde zo erg dat die speler tegen hem begon te schelden. Deze inzet leverde in de 24 minuut een penalty op die werd genomen door Lorenso en RAAK 3-1.

Dat bleef tot de rust. Die opstelling bleef grotendeels hetzelfde met één wissel: Mounir eruit Achmed er weer in. Na de limonade en uitgemopperde spelers over de scheidsrechter gingen we voor de 2e helft en die begon geweldig. Na verloop van tijd stonden we zelfs weer op 3-3.

Beide goals door Lorenso (Hattrick) met de kans op meer. Maar toen kwam de 12e man die zich er mee ging bemoeien. Jos/Watergraafsmeer zette een aanval op, maar kwam buitenspel te staan. Onze grensrechter vlagde daarvoor, maar Jos ging door en scoorde in buitenspelpositie de 4-3.

Grensrechter stond nog met zijn vlag omhoog, maar de scheids negeerde hem volledig. De grensrechter (een vader) werd vanaf de tribune uitgescholden. Dus toen was het klaar met de wedstrijd. Mooi was ook dat ik van de kant werd toegeschreeuwd over mijn spelers. De scheids liet alles toe, maar gelukkig gingen mijn spelers niets uit de weg. Juist Jos/Watergraafsmeer mocht van de scheids alles doen, maar de spelers van Blauw-wit niet.

Dat het 5-3 en ook nog 6-3 werd paste precies in het hele verhaal. Maar dat verschil maakte ons niet uit. Hier konden we wel winnen, maar mochten we niet winnen en datzelfde heb ik meegemaakt bij hun in toernooien. Deze mensen zijn geen reclame voor het voetbal, en maken hun club kapot. Want dit verhaal gaat de wereld in.

Heel Positief vandaag waren Mohammed, Mustapha en Lorenso. Echt drie smaakmakers en een hattrick. Alle drie een acht voor hun wedstrijd. Ook was niet alles even goed. Toch vond ik onze keeper Yamin vandaag meer durf tonen en dat is voor een keeper een belangrijk onderdeel en dat moet alle spelers vertrouwen geven.

Spelers, clubs die op een valse manier winnen, daar leren spelers niets van, later krijgen ze de deksel op hun neus. Was alles goed vandaag zeker niet, maar van een achterstand 3-0 naar 3-3 gaan zegt wel dat jullie je niet naar de slachtbank heb laten brengen. Maar er is een spreuk en die zegt “GEEF NOOIT OP” volgende week nieuwe kansen.

Heren grensrechters hartelijk dank voor deze ondankbare daad. Warm, moe en met een naar gevoel van binnen naar huis, maar toch positief denkend over mijn spelers.

Paul v.dMeer Coach C1