BWBB slordig naar nuttige overwinning op VSV (4-1)

BWBB slordig naar nuttige overwinning op VSV (4-1)

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan Mevrouw Edith Berrevoets.
Edith heeft bijna 35 jaar als perfekte gastvrouw opgetreden bij de thuiswedstrijden van De Beursbengels.
Vele scheidsrechters en besturen van bezoekende tegenstanders zullen zich de hartelijke en vriendelijke ontvangst herinneren.
Edith bedankt, we zullen je niet vergeten.

Met nog 2 wedstrijden te gaan en samen met VVC op kop (Kagia 1 puntje erachter) was het noodzakelijk om de 3 punten in eigen huis te houden. Laagvlieger VSV kon in de eerste helft lang standhouden tegen een slordige thuisploeg, maar op een gegeven moment werd het vijf minuten voor rust toch 1-0 door Mickey Wever. De ban was gebroken en twee minuten later was het Devante Ritveld die een sterke aktie van Zion Linger kon bekronen met een eenvoudige binnentikker.

Na rust waren de Blauw Witte Bengels helemaal superieur, maar het afwerken liet te wensen over. De 3-0 kwam van de voet van Zion Linger die de bal prachtig in de winkelhaak schoot. 20 minuten voor tijd viel de 4-0 van wederom Mickey Wever, na prachtig voorbereidend werk van Linger. Buiten de al gememoreerde nonchalance stonden paal en lat een paar keer verder succes in de weg. In de slotseconde viel nog een tegentreffer te noteren. Een ongelukkig eigen doelpunt. Zuur voor keeper Youssef El Abdallaoui die eigenlijk geen enkele keer echt in aktie had hoeven komen.

Wel een belangrijke overwinning, want door de nederlaag van VVC en het gelijke spel van Kagia tegen Zandvoort staan de Bengels riant (3 punten voorsprong) aan de leiding. De laatste wedstrijd is echter tegen het lastige en goed voetballende ASV Arsenal. Een puntje zou genoeg zijn voor de titel (ook voor Arsenal  trouwens i.v.m. een voor hun dan verzekerde nacompetitieplaats). In geval van een nederlaag is een eindstand van 3 ploegen met een gelijk aantal punten op de eerste plaats een zeer reeele optie.

A.s.v Blauw-Wit