BWBB 1 – UNO 1 (uitslag 6-0)

BWBB 1 – UNO 1 (uitslag 6-0)

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was op voorhand ingeschat op 3 punten. Onze tegenstander van vandaag bungelt onder aan de ranglijst en het aantal tegendoelpunten was gemiddeld 5 per wedstrijd. Het grootste gevaar aan onze kant zat hem vooral in onderschatting, eigenlijk een natuurlijke gewoonte van onze spelers. Al na 4 minuten was het raak.

Stoomwals Dennis Amankwah ging de diepte in en zijn voorzet/steekpas werd door spits Hansie Weehuizen beheerst binnen gewerkt. Vervolgens bleven de aanvallen op het doel van de Hoofddorpers rollen. Zion Linger brak door, maar zijn inzet verdween net naast het doel. Na 20 minuten kon Zion een voorzet van (weer) Dennis wel in het doel deponeren. 5 minuten later een zelfde kunstje van Zion, maar nu was Hansie de aangever.

De vierde treffer kwam op naam van Dennis zelf, na in stelling te zijn gebracht door Tommy Janssen. Vervelend was de blessure van aanvoerder Giovanni Zebeda. Een gesprongen ader zorgde er voor dat Gio het veld moest verlaten. Onze andere Giovanni (Boezerman) kwam voor hem in het veld.

Er gebeurde niet veel meer in de laatste fase van de eerste helft, al hadden we nog wel een paar keer kunnen scoren als we wat zorgvuldiger in de passing waren geweest.

Na rust kwam Etienne Olf in het veld voor Hansie. Na een minuut of tien rommelde Etienne zich op z’n eigen bekende wijze vrij en gaf een steekpasje op Zion, die koel bleef en achteloos de keeper wist te verschalken. Even later werd (uit voorzorg) Tommy gewisseld voor Myrisk Asiamah. In de 66ste minuut een hoogstandje van Etienne. Uit stand wist hij een verdediger van zich af te schudden en wat volgde was een verschrikkelijke uithaal, waarna de bal als een granaat in de bovenhoek knalde.

Wat een heerlijke goal. Na deze 6-0 en nog wel flink wat tijd over gingen de toeschouwers er nog beter voor zitten. Helaas werd er niet meer gescoord, al waren er nog talloze kansen en mogelijkheden. De keeper, maar ook paal en lat stonden verdere treffers in de weg.
Volgende week komen we weer een staartploeg tegen. Nu in Hoofddorp tegen de plaatselijke SV.

We gaan daarom maar uit van wederom de volle winst. Om druk te blijven zetten op de ploegen boven ons is dat natuurlijk noodzakelijk.

A.s.v Blauw-Wit