Verslag: BWBB 1 – Kagia 1 (3-1)

Verslag: BWBB 1 – Kagia 1 (3-1)

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor het vervolg van de competitie heel belangrijk. De mannen van Kagia, uit Lisserbroek, stonden op de tweede plaats en een goed resultaat was dus nodig om niet achterop te raken in het gevecht om de belangrijke bovenste plaatsen.

Belangrijk, omdat we in onze (uitgedunde|) competitie maar twee periodetitels kennen en dus een goede plaats op de ranglijst wel eens flink van belang kan zijn voor een resterende periodetitel.

We begonnen flitsend. Zion Linger ontfutselde al in de tweede minuut de bal van de voeten van een verdediger en stevende vervolgens alleen op de keeper af. Helaas voor ons wist de doelman de bal te blokken, waarna de rebound van Hansie Weehuizen ook mislukte. In het vervolg van de wedstrijd ging het spel op en neer, zonder dat er van uitgesproken kansen sprake was. Zuur was het daarom dat in de 35ste minuut onze uiterst betrouwbare keeper, Youssef Abdallaoui, een zeldzaam moment beleefde.

Een ingeschoten bal stuiterde van zijn borst en de aanvaller kreeg de bal precies voor de voeten, waarna hij de bal langs Youssef wist te schuiven. Een opduvel van jewelste, maar we bleven met een prima mentaliteit (in het begin van het seizoen ons zwakke punt) in een goed resultaat geloven. De rust brak aan met de 0-1 achterstand en werd door de technische staf gebruikt om onze jongens ook te wijzen op ons overwicht in de eerste helft.

De tweede helft was nog maar een minuutje oud toen Zion op rechts werd vrijgelaten en zijn harde voorzet werd door Mickey Wever met het hoofd geschampt, waardoor de bal in de verre hoek, via binnenkant paal, in het doel verdween.

Zo vlug al de stand egaliseren deed de spelers (en onze supporters) goed en gaf veel vertrouwen m.b.t. het verloop van de tweede helft. Hoewel we de bovenliggende partij waren moesten we toch wel oppassen voor de counters die daarmee op de loer lagen. Een kwartier voor tijd kwam dan toch het gelukkige moment dat we kennelijk nodig hadden. Een voorzet werd bij de tweede paal gecontroleerd door Mickey en in zijn poging de verdediger te passeren maakte deze (wel ongelukkig) hands.

De prima leidende (zeer jonge) scheidsrechter Hardeman, uit het verre Wijk bij Duurstee, wees zeer resoluut naar de stip. Hansie ging achter de bal staan. Zijn inzet werd door de keeper tegen de lat getikt, maar Hansie wist de terug stuiterende bal prima te controleren en alsnog beheerst in het doel te deponeren. In de slotfase bleven we de wedstrijd controleren. Vijf minuten voor tijd de genadeslag voor Kagia. Tommy Janssen nam de keeper onder vuur en nu was het de keeper van de bezoekers die de bal niet onder controle kon krijgen.

Hansie en Zion gleden beiden voor het doelpunt, maar uiteindelijk bleek dat Hansie de bal over de doellijn had geschoven. De 3-1 bleef ook de eindstand en bleek later goed voor een (ongedeelde) tweede plaats op de ranglijst. Mannen, alweer de achtste overwinning op rij, na een super slechte openingsfase van de competitie. De koploper (VVC) staat nog ruim voor, maar deze lekkere overwinning geeft veel vertrouwen voor de slotfase van de competitie.

Noot
Het Amsterdamsche voetbal heeft ook een bijbehorend verslag gemaakt met foto’s van de wedstrijd.

Benieuwd hoe hun de wedstrijd hebben ervaren? Volg deze link

A.s.v Blauw-Wit