Verslag: Buitenveldert 1 – BLWBB 1 (Uitslag: 0-1)

Verslag: Buitenveldert 1 – BLWBB 1 (Uitslag: 0-1)

De wedstrijd tussen de twee subtoppers kende in de eerste helft een vlak verloop. De bezoekers waren dan wel wat meer aan de bal, maar de gelegenheden tot gevaarlijke aanvallen werden telkens in de kiem gesmoord. Enerzijds wegens sterk verdedigen, maar ook veroorzaakt door het onvermogen om een geslaagde voorzet te geven. De thuisploeg was vooral gevaarlijk bij spelhervattingen, maar de defensie van Blauw-Wit BB, met aan het hoofd de weer uiterst betrouwbare doelman Youssef El Abdallaoui, bleef steeds meester over de situatie.

Na ongeveer 20 minuten ging de attente Tommy Janssen van Blauw-Wit Beursbengels achter een halfslachtige terugspeelbal aan. Hij was eerder dan de uitlopende doelman Jules Oomen van Buitenveldert bij de bal, met als gevolg dat op de rand van het strafschopgebied Janssen werd getorpedeerd. De scheidsrechter constateerde dat de overtreding binnen de zestien was gemaakt. Gevolg een gele kaart voor de doelman en een strafschop, welke vervolgens door Zion Linger perfect werd binnengeschoten. De 0-1 had geen gevolgen voor het spelbeeld. De bezoekers wat meer in balbezit, waardoor de ruststand van 0-1 wel een terechte was.

De tweede helft kwam Buitenveldert beter voor de dag en konden de bezoekers wat minder hun kwaliteiten tonen. De eerste kans was wel voor Blauw-Wit Beursbengels. Serginio Eijken werd door Erwin Smajic in kansrijke positie gemanoeuvreerd, maar zijn schot zeilde rakelings over. Daarna ontspon zich een leuke wedstrijd, zonder dat een van beide ploegen echt de controle had. Ook in de tweede helft was Buitenveldert weer gevaarlijk bij spelhervattingen. De wedstrijd bleef redelijk vriendelijk, maar door de felheid waarmee werd gespeeld was de scheidsrechter toch genoodzaakt om her en der gele kaarten uit te reiken. Tien minuten voor tijd was er zelfs een tweede gele kaart voor Henkie Hasselbaink van de bezoekers. Dat was voor Buitenveldert het sein om alles op de aanval te gooien.

Doelman El Abdallaoui van BLWBB kon echter weer als een veldheer de dreigende momenten verijdelen. Wat moet het toch heerlijk zijn voor een team om zo’n betrouwbaar persoon op doel te hebben staan. Omdat ook de defensie zijn mannetje bleef staan werd de nipte overwinning uit het vuur gesleept.
Over de hele wedstrijd gezien een gelukkige, maar toch wel verdiende overwinning voor Blauw-Wit Beursbengels.

Helaas voor Buitenveldert leverde al hun dadendrang geen puntje op en raken zij de koplopers enigszins uit zicht.

A.s.v Blauw-Wit